Clicky

SÂMBURII de STRUGURI – elixir antioxidant uimitor

Extractele de semințe de struguri sunt bogate în antioxidanți care au fost asociați cu prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare. Un grup de polifenoli găsiți în semințele de struguri numiți proantocianidine oligomerice combat radicalii liberi care pot crește riscul de boli. Suplimentele standardizate pe bază de semințe de struguri din farmacii conțin de regulă între 40-95% de acești polifenoli.

Semințe de Struguri

Semințe de Struguri

Efect antioxidant remarcabil

Studiile au arătat că efectul antioxidant al proantocianidinelor este de 50 de ori mai puternic decât Vitamina C, și 20 de ori mai puternic decât Vitamina E. Radicalii liberi – pe care semințele de struguri îi combat – sunt implicați în peste 100 de boli, inclusiv ateroscleroză, ischemie, artrită, Parkinson, Alzheimer, disfuncții gastrointestinale, tumori și cancere.

Cancer și tumori benigne

Conținutul bogat de antioxidanți al extractelor de semințe de struguri este extrem de util în ceea ce privește prevenirea cancerului. Studiile pe șoareci și șobolani au arătat că extractul de semințele de struguri reduce tumorile la sân și tumorile de piele, și ucide celulele de leucemie.

Studii recente au arătat că semințele de struguri pot preveni dezvoltarea unor tumori benigne, precum fibromul uterin sau chisturilor ovariene, adenomul și adneofibromul mamar. În acest scop, se pot face cure de câte 28 e zile, timp în care se consumă câte 20-30 ml de ulei de sâmburi de struguri pe zi. Se recomandă 4-6 cure pe an.

Boli de inimă

Un studiu realizat de Universitatea de Medicină din Boston a demonstrat că o combinație de extract de semințe de struguri plus Vitamina C a îmbunătățit statusul antioxidant și funcția vasculară la persoanele cu boli cardiovasculare dovedite clinic.Uleiul de semințe de struguri este recomandat mai ales în alimentația bolnavilor de inimă (previne ischemia cardiacă, hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantă) și a persoanelor care consumă multă carne, grăsimi și prăjeli.

Colesterol mare

Uleiul de semințe de struguri este cu siguranță unul din cele mai eficiente remedii naturale pentru menținerea colesterolului sangvin la un nivel normal. Un studiu a arătat că o doză de 43 g de ulei de semințe de struguri pe zi a ajutat la reducerea colesterolului cu 15,6% în 3 săptămâni.

Afecțiuni ale sistemului circulator

Unul din cele mai mari beneficii ale semințelor de struguri este îmbunătățirea circulației sângelui, flexibilității articulațiilor, arterelor și țesuturilor corpului, precum inima, precum și întărirea capilarelor, venelor și arterelor.

Semințele de struguri susțin sănătatea sistemului circulator prin efectul tonifiant asupra pereților capilarelor și prin reducerea scurgerilor. Într-un studiu “dublu orb”, un grup de participanți vârstnici cu o rezistență capilară mică indusă de medicamente au fost tratați cu 100-150 mg de proantocianidine oligomerice din extract de semințe de struguri pe zi. 53% din pacienți au prezentat o îmbunătățire vizibilă a rezistenței capilare după 2 săptămâni de tratament. Toți pacienții din acest grup au obținut rezultate maxime după 3 săptămâni.

Pentru prevenirea bolilor vasculare (ateroscleroză, arterită, fragilitate vasculară, varice, hemoroizi, picioare umflate), se recomandă consumul regulat de ulei de sâmburi de struguri, câte 3-4 linguri pe zi, adăugat în salate de legume crude.

Infecții, imunitate scăzută

Uleiul de semințe de struguri este un remediu foarte bun pentru persoanele cu imunitatea scăzută, predispuse la infecții, deoarece potențează acțiunea Vitaminei C, activează și susține producerea de celule imunitare. Are un conținut bogat imunostmulatori: zinc, seleniu, cupru și procianidine, care combat radicalii liberi și cresc imunitatea. Se pot lua câte 25-30 ml de ulei de sâmburi de struguri pe zi.

Alergii

Uleiul de semințe sunt anti-histaminice, fiind astfel utile în tratarea alergiilor. Se fac cure de 2-3 luni, cu câte 30 ml de ulei pe zi.

Întârzie îmbătrânirea

Uleiul de semințe de struguri poate fi considerat un elixir al frumuseții și tinereții. Consumat cu regularitate, acest ulei previne instalarea menopauzei premature la femei, și impotența vasculară la bărbați, ajutând la menținerea echilibrului hormonal. Doza recomandată este de 30 g pe zi.

Îmbunătățirea vederii

Alte câteva cercetări au arătat că proantocianidinele îmbunătățesc vederea, mai ales la persoanele vârstnice, sau la cele care au probleme cu vederea din cauza unor tulburări circulatorii.

Tratamente pentru piele

Beneficiile antioxidante ale semințelor de struguri se răsfrâng și asupra pielii și celulelor, susținând elasticitatea, tinerețea și flexibilitatea acestora.  Datorită conținutului bogat de Vitamina E, uliul de semințe de struguri hidratează și împiedică îmbătrânirea prematură a pielii, și previne depigmentarea, psoriazisul sau cheratozele.

Este recomandat persoanelor cu piele uscată sau sensibilă la frig, cu piele îmbătrânită sau ridată sau ten uscat. Uleiul se poate folosi extern (masaj, o dată la 3 zile), sau se poate administra intern. Beneficiile sunt aceleași.

Reumatism, artrită

Se fac cure de 2-3 luni, timp în care se iau câte 3 linguri de ulei de sâmburi de struguri pe zi, pentru reducerea durerilor și a inflamațiilor articulațiilor.

_______________________________________________________________________________________

Contraindicații

Uleiul de semințe de struguri nu trebuie încălzit sau folosit la gătit, ci se poate adăuga numai în salate sau preparate reci. Extern, nu se aplică pe tenul gras sau pe pielea afectată de seboree.

 Sursă: http://www.superfoods-scientific-research.com/superfoods/grape-seed-strong-antioxidant.html

2 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *