CĂRBUNE medicinal cu GHIMBIR și FENICUL – remediu DIGESTIV

Cărbunele activ, sau cărbunele medicinal, așa cum este cunoscut de publicul larg, este unul din cele mai utilizate remedii pentru balonare și gaze intestinale.

Această pudră neagră fină este folosită în urgență pentru tratarea intoxicațiilor și supradozelor de anumite medicamente, precum:

– antiinflamatoare nesteroidiene
– sedative
– blocante ale canalelor de calciu
– dapsonă (antibiotic folosit pentru lepră)
– carbamazepină
– medicamente pentru malarie
– metilxantine

Carbune medicinal: www.superfoodly.com

Pentru a avea efect, cărbunele activ trebuie administrat în decurs de 1-4 ore de la ingerarea unei toxine. Supradozele și intoxicațiile nu trebuie însă tratate la domiciliu.

Cărbunele activ împiedică absorbția toxinelor în stomac prin faptul că se leagă de ele. Întrucât corpul nu poate absorbi cărbunele, toxinele pe care acesta le-a preluat sunt eliminate prin scaun.

Este cel mai des folosit pentru reducerea gazelor intestinale. Cu toate acestea, cercetătorii nu înțeleg cum anume funcționează. Lichidele și gazele prinse în intestin pot trece ușor prin milioanele de găuri mici din cărbune, iar acest proces poate duce la neutralizarea lor.

Un studiu din 2012 realizat pe un grup mic de persoane cu un istoric de gaze intestinale excesive a arătat că administrarea de cărbune activ a îmbunătățit simptomele la 34% dintre aceștia.

Un alt studiu din 2017 a arătat că persoanele care au primit 140 mg de cărbune activ și 45 mg de simeticonă, de 3 ori pe zi, timp de 10 zile, au raportat o reducere a durerilor abdominale, fără efecte secundare.

Deși cercetările în acest domeniu sunt limitate, un grup al European Food Safety Authority raportează că există suficiente dovezi care să susțină utilizarea cărbunelui medicinal pentru reducerea acumulării excesive de gaze intestinale.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’4697, 2970, 4536′ button=’Cumpără aici’]

Experții din acest grup recomandă cel puțin câte 1 g de cărbune activ, cu 30 de minute înainte și după fiecare masă.

Carbo medicinalis – cărbune medicinal, ghimbir și fenicul

Doctorul Ionuț Moraru a conceput un produs pe bază de cărbune medicinal și încă două plante benefice pentru tubul digestiv: ghimbir și fenicul.

Acest produs se numește „Carbo medicinalis” și este prezentat sub formă de capsule. Are următoarele beneficii:

– ajută la reglarea tranzitului intestinal
– reduce balonarea și disconfortul gastric
– calmează iritațiile colonului
– ajută la echilibrarea florei intestinale
– contribuie la eliminarea gazelor și a toxinelor

Se ia câte 1 capsulă, de 3 ori pe zi, după mesele principale, cu un pahar de apă plată.

Deși nu există efecte secundare asociate consumului de cărbune, persoanele care iau medicamente trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a-l consuma, deoarece acesta poate interacționa cu medicația.

Sursă: Medical News Today, What are the benefits of activated charcoal? https://www.medicalnewstoday.com/articles/322609.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.