POLENUL de MĂR – îngerul păzitor al METABOLISMULUI

Polenul de albine are atât de multe beneficii, încât merită un loc mai important în dieta noastră de zi cu zi.

Deși este un produs vegetal, conține mai mulți nutrienți decât multe alte produse alimentare, fiind chiar mai hrănitor decât carnea.

Polen de mar – beneficii

 

25% din compoziția polenului este constituită din proteine. Conține mai mulți aminoacizi (11) decât carnea, lactatele și ouăle.

În polen găsim de asemenea 59 de elemente de bază, 25 de minerale, 18 vitamine, 11 enzime și coenzime și 11 acizi grași. Acesta este unul din rațiunile pentru care polenul este considerat un aliment natural complet.

Polenul de măr – beneficii

Cel mai popular și cel mai disponibil pe piață este polenul poliflor, însă există multe alte tipuri, fiecare având beneficii proprii. De pildă, polenul de măr este supra-numit „îngerul păzitor al metabolismului”.

Datorită compoziției nutriționale și energetice dense, este de asemenea benefic pentru imunitate și protejarea corpului de infecții microbiene.

Are proprietăți antioxidante, datorate conținutului de polifenoli. Este totodată bgeneral și cardioprotector.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘3391, 3377′ button=’Cumpără aici’]

Asemenea altor tipuri de polen de fructe, perioada de recoltare a polenului de măr este relativ scurtă. Din acest motiv se găsește în cantități mai mici și are un preț mai ridicat decât polenul poliflor.

Mod de administrare

Polenul crud de măr se poate consuma ca atare, sau poate fi adăugat în diverse preparate sau rețete: salate de fructe, iaurt, creme, smoothie-uri etc.

Datorită efectului nutritiv și energizant intens, este recomandat să se consume la micul-dejun sau până în ora 15:00.

Copiii pot primi câte 1 linguriță pe zi. Doza pentru adulți este 1 lingură pe zi.

Sunt benefice 2 cure pe an, de câte 7 săptămâni. În acest sens aveți nevoie de circa 3 caserole de polen.

Polenul crud are o valoare nutritivă mult mai ridicată decât cel uscat, însă trebuie păstrat la congelator pentru a-și păstra proprietățile nealterate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.