OȚET de mere cu MĂCEȘE – vitaminizant, imunostimulator, vasodilatator arterial

Oțetul de mere este unul din cele mai vechi produse naturale folosite în scop medicinal și gospodăresc. Producția și comercializarea sa datează de peste 5.000 de ani.

Locuitorii din Babilon (sec. 6 î.Hr.) produceau oțet pentru consum și pentru vindecarea corpului.

Otet de mere si macese

___________________________

Beneficiile oțetului de mere

Medicul grec Hippocrate utiliza oțetul în combinație cu miere pentru combaterea infecțiilor și protejarea rănilor deschise.

Oțetul este produsul care rezultă atunci când alcoolul etil se transformă în acid acetic. Conține acizi organici, vitamine, minerale și antioxidanți (flavonoide și polifenoli).

Este promovat ca un supliment alimentar pentru scăderea în greutate, combaterea hiperlipidemiei (nivel mare de grăsimi în sânge) și hipercolesterolemiei, pentru suport nutrițional, apărare antioxidantă și scăderea tensiunii arteriale.

Studiile in vivo au arătat că oțetul de mere reduce profilul lipidelor serice la șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în colesterol, timp de 28 de zile.

Totodată, oțetul are efect protector împotriva leziunilor oxidative la nivelul ficatului și rinichilor și de scădere a colesterolului.

La șobolanii cu statoză hepatică indusă, oțetul a scăzut trigliceridele din sânge și colesterolul.

O recenzie din 2018 a arătat că oțetul are un potențial antimicrobian multiplu, cu implicații terapeutice clinice. A demonstrat o acțiune directă asupra E.coli, Stafilococul auriu și Candida albicanis.

Un studiu din 2017 a arătat că o oțetul de mere combate eficient infecția vaginală cu Candida albicanis. Cercetători relatează cazul unei femei de 32 de ani cu secreții vaginale intense, asociate cu mâncărimi, dureri și infertilitate timp de 5 ani, care a folosit oțetul de mere ca tratament alternativ și a obținut rezultate bune.

___________________________

Oțet de mere cu măceșe – proprietăți

La magazinele naturiste se găsesc acum diferite tipuri de oțet natural din miere, preparat cu miere și anumite fructe, precum cătină sau măceșe.

Efectul lor nutritiv și terapeutic este și mai mare. De pildă, oțetul de mere cu măceșe este un produs natural obținut din mere sănătoase, pulpă de măceșe și miere de albine.

Are numeroase proprietăți terapeutice:

– antioxidante
– vitaminizante
– imunostimulatoare
– vasodilatatoare
– antiinflamatoare
– hepatoprotectoare
– antilitiazice
– depurative
– diuretice

Este recomandat într-o gamă variată de afecțiuni și simptome:

– avitaminoze
– imunitate scăzută
– gripă, răceală, viroze, febră
– oboseală fizică
– surmenaj psihic
– circulație periferică deficitară
– artrită reumatoidă
– boli de rinichi
– boli de ficat
– dischinezie biliară
– supraponderalitate, obezitate

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘10088, 10093′ button=’Cumpără aici’]

Mod de administrare

Oțetul de mere și miere cu măceșe poate fi folosit ca un oțet alimentar, la salate sau în mâncăruri.

În scop terapeutic, se poate consuma astfel:

• copiii – câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi
• adulții – câte 1 lingură, de 3 ori pe zi

Se diluează cu apă, suc natural sau ceai și se consumă înaintea meselor principale.

Surse:

1. Darshna Yagnik, Vlad Serafin and Ajit J. Shah. Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Sci Rep. 2018: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788933/

2. Ozen B, Baser M. Vaginal Candidiasis Infection Treated Using Apple Cider Vinegar: A Case Report. Altern Ther Health Med. 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29112940

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.