Tratament natural pentru întărirea IMUNITĂȚII

Un sistem imunitar bine funcțional este cheia unei apărări bune împotriva organismelor patogenice. Totodată, un sistem imunitar sănătos are toleranță la organismele inofensive, la componentele din alimente și la el însuși.

Sistemul imunitar este extrem de complex, fiind construit din tipuri diferite de celule, răspândite în corp și numeroși mediatori diferiți, unii din ei fiind implicați direct în apărarea organismului, alții având un rol reglator. Sistemul imunitar acționează ca o barieră. El identifică și elimină patogenii dăunători.

Intarirea imunitatii

Bebelușii se nasc cu un sistem imunitar imatur, care se dezvoltă deplin în primii ani de viață. Competența sistemului imunitar se poate deteriora odată cu vârsta, crescând astfel susceptibilitatea la infecții.

La fel și subnutriția poate reduce apărarea imunitară, în mod deosebit deficitele micronutriționale: vitamina A, vitamina D, vitamina E, zincul, fierul și seleniul.

Studiile pe animale au arătat că anumite probiotice care modifică microbiomul intestinal cresc funcția imunitară, și ar putea avea același efect și la oameni.

________________________

Tratament pentru imunitate

Un produs util pentru creșterea imunității este cel de la Fares, care conține un amestec de probiotice și plante medicinale:

– Saccharomyces boulardii (2,5 miliarde de celule vii)
– Astragalus
– Gheara mâței
– Echinacea
– Ghimbir
– Usturoi
– Piper lung
– Germeni de hrișcă
– Drojdie de bere

Saccharomyces boulardii este o specie de drojdie care s-a dovedit benefică în echilibrarea microflorei intestinale. Are proprietăți imunomodulatoare, având efect benefic atât asupra imunității înnăscute, cât și a celei adaptative. Îmbunătățește în mod deosebit imunitatea intestinală.

Astragalus este la rândul ei una din cele mai bune plante pentru mărirea rezistenței la boli, îndeosebi a sistemului respirator. Stimulează producția imunoglobulinelor și a globulelor albe.

Gheara mâței are proprietăți imunostimulatoare, tonice la nivel general, antioxidante și protectoare la nivel celular. Echinacea este cea mai folosită plantă pentru creșterea imunității în episoadele de răceală, gripă și diverse tipuri de infecții: bacteriene, virale și fungice.

Ghimbirul susține buna funcționare a sistemului respirator, fiind util în majoritatea simptomelor de răceală, gripă și viroze.

Usturoiul are efecte imunostimulatoare și antibacteriene naturale, iar piperul lung mărește rata de absorbție a substanțelor ingerate și implicit efectul lor.

Drojdia de bere este bogată în seleniu, un mineral important pentru imunitate și glanda tiroidă.

Germenii de hrișcă sunt îmbogățiți cu vitamina D3 – importantă pentru absorbția calciului și buna funcționare a sistemului imunitar._________________________

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘4517, 3771′ button=’Cumpără aici’]

Mod de administrare

Copiii cu vârsta între 3 și 6 ani pot primi câte 1 capsulă pe zi, înainte de masă. Capsula se desface, iar conținutul se amestecă apoi cu miere sau iaurt.

Adulții pot lua câte 1 capsulă, de 2 ori pe zi, înainte de masă. O cură poate dura 3 săptămâni. Se fac 2-3 cure pe an.

Precauții și contraindicații

Acest produs nu este recomandat persoanelor care suferă de boli autoimune, celor care au suferit un transplant de organe, copiilor mai mici de 3 ani și celor sensibile sau alergice la oricare din componentele sale.

Nu trebuie administrat pe perioada sarcinii sau alăptării, împreună cu medicamente antifungice sau la mai puțin de 1 lună după vaccinare.

Sursă:
Calder PC. Feeding the immune system. Proc Nutr Soc. 2013: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23688939

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.