Despre INFECȚIILE URINARE recidivante la femei + un produs natural util pentru aparatul urinar

Diagnosticul de infecție urinară se pune atunci când este depistată prezența unui număr excesiv de micro-organisme în urină.

Acestea pot fi localizate la nivelul vezicii urinare – și se numesc cistite, la nivelelul parenchimului renal – și se numesc pielonefrite sau la nivelul prostatei – și se numesc prostatite bacteriene acute sau cronice.

Infectii urinare prevenire

________________

Infecțiile urinare la femei

Episoadele singulare de infecții urinare sunt frecvent întâlnite, mai ales la femeile adulte. Comparativ cu bărbații, femeile sunt mai predispuse la infecții în zona genito-urinară.

Infecțiile urinare recidivante sunt de asemenea comune. Circa o treime din femeile care au avut pentru prima dată o infecție urinară au parte de recidive.

Recidivele care necesită intervenție medicală sunt acelea care apar de 2 sau de mai multe ori în decursul a 6 luni sau 3+ în decursul unui an. Este vorba aici mai ales de infecțiile urinare acute necomplicate, care le afectează pe femeile tinere.

Prevenirea acestor infecții poate fi realizată prin administrarea zilnică de probiotice sau antimicrobiene în doze mici.

______________________________

Merișorul previne infecțiile urinare recidivante

Produsele pe bază de merișor, în diverse formule au fost în mod extensiv evaluate în ultimii zeci de ani. Nu există dovezi sigure că acestea pot ajuta la tratarea infecțiilor urinare, ci doar la prevenirea lor.

Studiile pe animale au arătat că merișorul inhibă adeziunea uro-patogenilor (ex. E. coli) la uroepiteliu și implicit colonizarea și infectarea ulterioară.

Meta-analizele au arătat că produsele pe bază de merișor reduc cu 35% rata recidivelor de-a lungul unui an la femeile tinere și de vârstă medie.

Rezultatele studiilor până în prezent susțin posibilitatea utilizării produselor cu merișor pentru prevenirea infecțiilor urinare recurente la femeile tinere și de vârstă medie. 

Cu toate acestea, nu pot fi folosite pe perioade lungi de timp, deoarece pot să apară intoleranțe gastrointestinale și interacțiuni cu alte medicamente.

______________________________

Diurosept – pentru sănătatea tractului urinar

Cei de la Fares au realizat o tinctură – „Diureosept” – pe bază de frunze de merișor și alte plante pentru susținerea funcției aparatului urinar: frunze de mesteacăn, muguri de plop, fructe de ienupăr, mătase de porumb, ulei esențial de lavandă și ulei esențial de cimbru.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘3698, 4552′ button=’Cumpără aici’]
Produsul are efecte antiinflamatoare, antiseptice, dezinfectante și diuretice. Este recomandat în următoarele afecțiuni:

– infecții urinare
– inflamații ale căilor urinare
– microlitiază renală
– colici renale

Mod de administrare

Se iau câte 20-40 de picături de tinctură, de 3 ori pe zi, între mese. O cură poate dura între 14 și 30 de zile.

Nu consumați acest produs dacă aveți interdicție la alcool etilic. Se impun contraindicații și copiilor sub 12 ani, precum și femeilor pe perioada sarcinii și alăptării.

Sursă: Guay DR. Cranberry and urinary tract infections. Drugs. 2009: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19441868

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.