ALBASTRU de METILEN – beneficii, utilizări, preț

Albastru de metilen este o soluție de uz extern, cu efecte cicatrizante și ușor analgezice, folosită în diferite probleme de sănătate.

Are efecte antidepresive. Dacă însă este administrat în doze mai mari de 5mg/kg, poate cauza toxicitate. Poate fi util în demență, Alzheimer și boala Parkinson.

Albastru de metilen – utilizari pret

________________________________

ALBASTRU DE METILEN – UTILIZĂRI

Este totodată un agent anticancerigen. Induce apoptoza celulelor canceroase în mod selectiv.

Albastru de metilen crește tensiunea arterială, îmbunătățind astfel hipotensiunea asociată cu diferite stări clinice.

Îmbunătățește performanța cognitivă la persoanele sănătoase. Un studiu dublu-orb, randomizat, controlat placebo, a arătat că în doze mici, albastru de metilen a crescut memoria pe termen scurt și capacitatea de recuperare a memoriei.

Are totodată efecte neuroprotectoare, stimulează retenția memoriei, susține consolidarea memoriei și îmbunătățește anumite funcții cognitive. Studiile preclinice au arătat că în doze mici, albastru de metilen ajută la dispariția fricii din memorie.

Totodată, în doze mici, albastru de metilen protejează creierul de boli prin acțiunea sa antioxidantă în mitocondrii.

Pentru a beneficia de aceste efecte, albastru de metilen trebuie folosit în cantități mai mici. Dozele mari cresc stresul oxidativ.

Albastru de metilen are proprietăți antimicrobiene. A fost folosit pentru prima dată în anul 1891 pentru tratarea malariei. Ucide stafilococul auriu rezistent la meticilină prezent în rănile superficiale și profunde. Poate fi util și în hepatita C, HIV, psoriazis și infecțiile cu candida.

Un studiu recent a arătat că acesta acționează ca un antioxidant eficient în celulele țesuturilor conjunctive și încetinește moartea celulară.

În doze mici, albastru de metilen poate elimina depresia și anumite infecții. În doze mari, nu are nici un efect, sau are efecte adverse.

________________________________

ALBASTRU DE METILEN – DOZE

Doza sigură recomandată de albastru de metilen este cuprinsă între 1 și 4 mg/kg.

Efectele secundare apar la dozele mari, și nu la dozele sub 2 mg/kg.

Studiile in vitro sugerează că poate să apară toxicitate la doze mai mari de 100 mM.

Cele mai sigure doze sunt cele de circa 90 mcg.

________________________________

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Albastru de metilen este contraindicat persoanelor care au dezvoltate reacții hipersensibile la această substanță și pacienților cu insuficiență renală severă.

Este contraindicat pacienților cu deficit de Glucozo-6-fosfat-dehidrogenază și cu anemie Heinz.

Nu trebuie administrat în paralel sau împreună cu medicamente care cresc nivelul de serotonină.

Copiii sunt mai sensibili la efectele adverse ale albastrului de metilen. Poate provoca tulburări respiratorii, edeme pulmonare, anemie hemolitică, hiperblilirubinemie, fototoxicitate sau decolorare albăstruie a secrețiilor traheale și urinare.

Atenție când cumpărați albastru de metilen. Chiar și produsele cu grad farmaceutic pot conține impurități, precum aluminiu, arsenic, cadmiu, mercur sau plumb.

Albastru de metilen de grad industrial sau chimic, sau cel comercializat ca vopsea/colorant poate conține peste 8-11% de contaminanți diferiți și nu trebuie administrat la oameni sau animale.

Unele mărci comerciale avertizează că produsul lor are un grad chimic și nu trebuie folosit în aplicațiile vii.

Sursă: Self Hacked, Top 8 Surprising Benefits of Methylene Blue
AFFILIATE DISCLOSE: https://www.selfhacked.com/blog/methylene-blue-the-cheapest-cognitive-enhancer/

Cumpără de aici:

Cautari:
    tratament cu albastru de metilen |

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.