MIERE cu INULA – un remediu natural pentru afecțiunile GINECOLOGICE și DIGESTIVE, conceput de maicile de la Mănăstirea Nera

Acest produs se numește „Miere Nera Plant cu Inula” și a fost conceput de maicile de la Mănăstire Nera. Inula este denumirea latinească a plantei cunoscută în popor sub numele de „iarba mare”.

Iarba mare (Inula helenium) este renumită pentru efectele sale benefice adresate îndeosebi sănătății intime a femeilor. Este folosită cu succes în tratarea bolilor uterului și a simptomelor asociate cu menopauza.

miere cu iarbă mare

Proprietățile sale vindecătoare se datorează unor substanțe care acționează într-un mod asemănător hormonilor.

Rădăcina de Inula este recomandată femeilor care suferă de prolaps uterin, hiperactivitate la nivelul vezicii urinare, dureri de cap cauzate de dispariția menstruației, amețeală și probleme de concentrare.

Inula le mai ajută pe femei și prin faptul că ajută la calmarea nervilor și tratarea nevrozelor și insomniilor.

Studiile au arătat că această plantă împiedică dezvoltarea tumorilor, fiind utilă în prevenirea cancerului de sân la femeile cu un istoric familial.

Pe lângă acțiunea sa benefică asupra aparatului genital, iarba-mare poate fi folosită și în tratamentul afecțiunilor respiratorii – tuse, infecții respiratorii, afecțiunilor digestive sau biliareviermi intestinali (oxiuri la copii), dischinezie biliară.

Adaosul de miere în acest preparat contribuie la rândul ei la menținerea echilibrului endocrin și hormonal.

___________________________________________________________________________________________________________

Indicații terapeutice

Acest preparat contribuie la reglarea intervalului inter-menstrual și a fluxului menstrual. Are efecte vermifuge și antitumorale. Determină fluidizarea secrețiilor bronșice și menține funcția sistemului digestiv și a celui genital.

– chisturi ovariene
– hemoragii uterine (hipermenoree, menoragie)
– fibrom uterin
– tulburări menstruale
– bufeuri, iritabilitate, nervozitate (simptome asociate menopauzei)

___________________________________________________________________________________________________________

Mod de administrare

Adulții pot lua câte 1 lingură, de 3-4 ori pe zi. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani, doza recomandată este de ½ linguriță, de 2 ori pe zi. Copiii care au depășit vârsta de 3 ani pot lua câte 1 linguriță de 3-4 ori pe zi.

Se administrează cu 30 de minute înainte de masă, în cure de cel puțin 1 lună. Pentru eliminarea viermilor intestinali, copiii pot bea lapte îndulcit cu miere cu inula.

Produsul este contraindicat persoanelor cu diabet sau alergie la produsele apicole.

Un borcan de miere cu inula are 550 de grame și costă 40 de lei. Poate fi comandat de pe site-ul neraplant.

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mariana Borloveanu, Mierea Nera Plant cu Inula – tratament pentru afecțiunile genitale și digestive, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 18, 10 octombrie – 10 decembrie 2017, Editura Lumea Credinței, p. 50

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.