„Elixirul tinereții” – o rețetă care ține BĂTRÂNEȚEA și bolile departe

Fitoterapeutul ieșean Constantin Milică recomandă acest remediu persoanelor care doresc să-și păstreze tinerețea, rezistența și tonusul fizic și psihic (până) la o vârstă înaintată.

Rețeta este antică, originară din Caucaz, o regiune localizată între Europa și Asia, renumită pentru populațiile longevive. Oamenii din această zonă, în special fermierii și ciobanii, care muncesc mult, se hrănesc natural, nu beau și nu fumează, au atins vârste impresionante de 150-168 de ani.

Elixirul Tinereții

Elixirul Tinereții

Usturoiul este unul din alimentele cele mai sănătoase din lume. Este demonstrat științific că acesta are o acțiune farmacologică diversă și puternică. Are efecte antioxidante, antifungice, antibacteriene, anti-tumorale, întineritoare și anti-îmbătrânire.

Cercetătorii de la Universitatea Aarhus din Danemarca – Departamentul de Chimie au descoperit că în prezența usturoiului, celulele canceroase nu pot crește pe perioade mari de timp.

Oamenii de știință chinezi susțin că usturoiul este un agent chemopreventiv în cancerul de plămâni. 2 porții de usturoi pe săptămână pot reduce riscul de cancer pulmonar cu 44 de procente. Consumat în cantități mari, usturoiul previne și ucide cancerul de prostată.

Potrivit unui studiu efectuat la Școala de Medicină din Carolina de Sud, usturoiul conține un compus sulfuric numit dialil trisulfid, care previne progresia tumorilor și induce apoptoza (moartea programată a celulelor).

Același compus, regăsit și în alte legume din familia allium (precum ceapa) protejează oasele. Femeile care mănâncă mult usturoi au oase mai puternice și un risc mai mic de osteoartrită.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Emory, usturoiul protejează inima persoanelor care au suferit un atac de cord.

Studiile clinice, testele de laborator și pe oameni au arătat că lămâia poate fi un remediu benefic pentru cancer. Datorită conținutului de antioxidanți – espertină și naringenină regăsiți și în alte fructe citrice, lămâia combate radicalii liberi și efectele lor dăunătoare asupra vaselor de sânge.

Lămâile conțin și alți antioxidanți puternici, precum beta-caroten, beta-criptoxantină, zeaxantină, luteină și vitamina A, benefice pentru piele, membranele mucoase și ochi.

Acidul citric din lămâi susține digestia și ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi.

Un studiu realizat pe șoareci de japonezi a arătat că polifenolii din lămâie suprimă greutatea corporală și acumularea de grăsime corporală.

Elixirul tinereții – rețetă

Rețeta este simplă. Conține doar 2 ingrediente, renumite pentru efectele lor protectoare asupra imunității și a sistemului cardiovascular: usturoi și lămâie.

Ingrediente

• 40 de căței de usturoi
• 4 lămâi

Preparare

Cățeii de usturoi se curăță de coajă și se zdrobesc cu ajutorul ustensilei speciale. Se pun într-un borcan de sticlă. Peste ei se toarnă sucul proaspăt stors de la cele 4 lămâi. Se amestecă bine cu o lingură de lemn și se închide borcanul ermetic.

Se lasă la macerat vreme de 1 lună de zile, într-un loc întunecos din casă.

Mod de administrare

Doza este de 1 linguriță de macerat pe zi, adăugată în 100 ml de apă sau lapte.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7526077
2. http://www.institutefornaturalhealing.com/2013/09/the-top-5-reasons-to-add-garlic-to-everything/
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=23658367
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23754639
5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=21143861
6. http://foodfacts.mercola.com/lemon.html
7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2581754/
8. http://www.farmacia-verde.ro/2013/08/08/decoctul-din-coaja-de-salcie-trateaza-oboseala-picioarelor/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.