MIERE, NUCI și LĂMÂIE – energizant extraordinar și medicament natural pentru multe boli

Pe lângă faptul că este o rețetă foarte plăcută la gust, mierea, nucile și lămâia se combină foarte bine și din punct de vedere terapeutic, dând naștere unui adevărat medicament și revitalizant natural.

Miere cu Nuci și Lămâie

Miere cu Nuci și Lămâie

Miere, nuci și lămâie – rețetă

Pentru creșterea rezistenței corpului și alungarea stării de oboseală, este suficient să amestecăm miere de albine cu nuci măcinate și să obținem un tonic 100% natural și eficient.

Ingrediente

• 500 g de nuci măcinate
• 700-800 g de miere
• 1 lămâie

Preparare

Dat fiind că veți folosi lămâia întreagă în această rețetă, spălați-o înainte cu puțin oțet de mere, pentru a elimina pesticidele din coajă. Tăiați lămâia mărunt, și puneți-o într-un borcan de sticlă de 800. Adăugați miezul de nucă și miere de albine, până se umple.

Amestecați miezul de nucă cu lămâia tocată mărunt și mierea de albine într-un borcan de sticlă. Se ia câte 1 lingură din acest amestec, de 3 ori pe zi. Această cură se poate face pe o perioadă lungă de timp.

Miere cu Nuci și Lămâie

Miere cu Nuci și Lămâie

Indicații terapeutice

Nucile sunt o fabrică de sănătate. Miezul lor conține foarte multe proteine, grăsimi bune, săruri minerale (cupru, zinc, potasiu, calciu, magneziu, mangan), provitamina A, vitaminele B, vitaminele C, E, F și P, biotină și acizi Omega-3.

– Lipsă de fier
– Anemie, slăbiciune
– Astenie
– Oboseală accentuată
– Ulcer la stomac, tenie
– Constipație, diaree
– Hipertensiune arterială, colesterol mare
– Diabet de tip II
– Tuse
– Insomnie
– Dureri de cap
– Creșterea capacității de învățare
– Îmbunătățirea memoriei
– Tulburări ale sistemului nervos
– Probleme de creștere la copii
– Menținerea sănătății oaselor
– Reumatism, artroză
– Scleroză
– Infecții urinare
– Curățarea limfei și a pielii
– Acnee, psoriazis, eczeme alergice
– Tuberculoză (mai ales cea osoasă)
– Stări precanceroase, tumori
– Cancer la sân, cancer la prostată
– Sifilis
– Blenoragie
– Scrufuloză
– Sterilitate, impotență

În aceea ce privește beneficiile consumului de nuci pentru sistemul cardiovascular, acestea sunt nenumărate. Nucile scad colesterolul rău și total, reduc riscul de coagulare excesivă a sângelui și riscul de inflamații excesive și previn bolile coronariene. Studiile au arătat că nucile sunt un aliment ideal pentru susținerea pierderii în greutate și prevenirea obezității.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Multumim frumos invatam foarte multe lucruri!!!

  2. Este foarte buna aceasta combinatie in special pentru vedere . Jumatate Kg. miez de Nuca , 300 gr,Miere de Albine de Salcam si Sucul de la 3- 4 Lamai . Miezul de Nuca se marunteste si se amesteca bine cu Mierea si sucul de Lamaie .Se pastreza intr-un borcan de sticla cu capac si se ia cate o lingura cu 30 de min. inainte de masa .{ DIMINEATA < PRANZ SI SEARA } Borcanul cu acest amestec se pastreza in FRIGIDER …

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.