O băutură cu USTUROI care vindecă o mulțime de boli (rețetă)

Această băutură face minuni pentru organism. Toți cei care țin la sănătatea lor trebuie să-și preparare acest elixir, și să-l consume zilnic, deoarece ajută la vindecarea unei game diverse de boli.

Usturoi

Usturoi

Vin de usturoi – rețetă

Acest elixir întărește organismul, luptă împotriva virusurilor și infecțiilor bacteriene, purifică sângele, crește imunitatea și îmbunătățește funcția inimii și a vaselor de sânge.

Ingrediente

• 12 căței de usturoi
• ½ litru de vin roșu

Preparare

Cățeii de usturoi se curăță de coajă și se taie în patru. Se pun într-un borcan de sticlă, și peste ei se toarnă vinul. Se pune capacul și se lasă la macerat 2 săptămâni, pe pervaz, la lumina soarelui. Recipientul se agită de 2-3 ori pe zi. După acest interval, vinul se strecoară și se păstrează într-o sticlă închisă la culoare.

Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi. Tratamentul durează o lună. Se poate repeta după o pauză de 6 luni. Se poate servi ca atare, sau se poate folosi ca dressing pentru salate, sau ca sos pentru fripturi și alte preparate.

Dacă nu aveți voie să consumați alcool, folosiți oțet de mere în loc de vin. Pentru prevenirea botulismului, usturoiul se poate rumeni puțin în cuptor, într-un vas yena, cu puțin ulei de măsline.

 Indicații terapeutice

Acest preparat are o sumedenie de aplicații medicinale, datorate proprietăților terapeutice puternice: antibacteriene, antibiotice, anti-inflamatoare, anticancerigene, digestive. Este în special un antidot puternic pentru cancer și bolile cardiovasculare.

– Curăță sângele
– Scade colesterolul
– Ajută la eliminarea excesului de sare din corp
– Arde grăsimile
– Creștere rezistența la efort
– Dă energie
– Îmbunătățește funcția sistemului imunitar
– Menține sănătatea vaselor de sânge și a inimii
– Îmbunătățește metabolismului
– Curăță corpul de toxine
– Ajută la tratarea bolilor inflamatorii

Vinul roșu conține foarte mult resveratrol, o substanță renumită pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare. Acesta previne formarea cheagurilor de sânge, care pot bloca arterele coronariene și cauza atac de cord sau infarct. Un studiu publicat în 2010 a examinat efectele preventive ale resveratrolului în cancerul la oameni. Rezultatele au arătat că acest antioxidant inhibă creșterea și răspândirea celulelor cancerigene, și induce moartea acestora.

Adăugarea usturoiului la dieta zilnică este o cale extraordinar de simplă de a îmbunătăți nivelul de sănătate al inimii. Usturoiul stimulează funcția memoriei prin protejarea neuronilor de toxicitate, reduce riscul de boli cardiovasculare și demență, blochează acțiunea substanțelor inflamatoare și neutralizează oxidanții care distrug celulele corpului.

În plus, acest elixir previne răceala, infecțiile virale și bacteriene, scade colesterolul și tensiunea arterială și ajută la lupta cu kilogramele în plus.

 

12 comentarii

  1. poi si cu otetul de mere mai are acelasi efect.

  2. Interesant si usor de facut, am sa l àncerc! Multumesc.

  3. Cu siguranta – l voi prepara curand.

  4. Cred ca in doua -trei zile se va bea … 🙂

  5. cred ca e foarte bun dar cum eu ador usturoiu il prefer in stare naturala .. e minunat

  6. Eu am tensiune mica pot face această cura. Mulțumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.