Plante medicinale infuzate în miere – elixiruri la tine acasă

Infuzia de plante aromate în miere este un elixir deopotrivă delicios și vindecător. Această idee reprezintă un mod ingenios de a extrage maximul de principii active din plantele medicinale, și de a consuma o miere mult mai bogată din punct de vedere terapeutic.

Plante Infuzate în Miere

Plante Infuzate în Miere

Ingrediente

 miere (preferabil polifloră)
plante uscate (la alegere)
borcane de sticlă cu capace

Se poate folosi un singur tip de plantă, sau o combinație. Exemplu: rozmarin, salvie, oregano, cimbru, mentă, busuioc, maghiran, roiniță, lavandă, mușețel, petale de trandafir, păpădie, pătlagină, muguri de pin, etc. Puteți adăuga de asemenea și mai multe arome sau condimente la infuzia de miere: batoane de scorțișoară, păstăi de vanilie, steluțe de anason, cuișoare, ghimbir, piper, usturoi.

→ Instrucțiuni

Plantele trebuie să fie neapărat uscate. Se pot folosi în întregime, sau doar frunzele, petalele sau mugurii. Pentru o mai rapidă infuzare, plantele trebuie mărunțite.

♣ Umpleți borcanul sau borcanele pe un sfert sau jumate cu plante, și turnați miere până la gură. Amestecați cu o lingură de lemn pentru a acoperi bine plantele cu miere. Borcanul trebuie să fie plin cu miere. Închideți ermetic.

 Lipiți etichete cu numele plantelor folosite pentru fiecare borcan, precum și data la care le-ați pus la infuzat.

 Lăsați plantele la infuzat cel puțin 5 zile. Pentru o aromă mai intensă, lăsați plantele la infuzat 1-2 săptămâni. Dacă vedeți că plantele plutesc deasupra, întoarceți borcanul cel puțin o dată pe zi, pentru a le acoperi din nou.

 După perioada de infuzare, strecurați mierea în alte borcane curate.

♣ Depozitați infuzia de miere la frigider sau alte locuri răcoroase. Se poate păstra pe termen lung.

→ Utilizare

Acest tip de miere medicinală se poate consuma ca medicament, câte 1 linguriță pe zi, sau se poate servi pe pâine prăjită cu unt, clătite sau biscuiți. Mierea se poate consuma dimineața și cu semințe măcinate de in, fulgi sau tărâțe de ovăz sau brânză de vaci. Se poate adăuga de asemenea la ceaiuri, limonade, sosuri, prăjituri, marinate sau dressing pentru salate.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. eu cred ca cineva nu are posibilitate sasi vinda mierea

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.