Multe infecții urinare sunt cauzate de alimentele contaminate cu E. coli

Se știe deja că bacteria răspunzătoare pentru cele mai multe infecții ale tractului urinar este Escherichia coli. Oamenii de știință susțin că majoritatea acestor infecții sunt contactate în urma consumului de alimente contaminate cu E.coli.

Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit prezența acestei bacterii în 48 de probe de urină de la studenții care au vizitat centrele de sănătate de la Universitatea din Michigan și Universitatea din Minnesota.

Circa 50% dintre studenții cu infecții urinare rezistente la antibioticul Sulfametoxazol erau infectați cu aceeași tulpină bacteriană.

Autorii studiului au fost surprinși să descopere că atât de multe persoane, din locuri diferite din SUA fără, erau infectate cu același patogen.

Ei au concluzionat că femeile au dobândit bacteria în urma consumului unor alimente. După zeci de ani de la acest studiu, s-au adunat numeroase dovezi care au confirmat această ipoteză. În ciuda acestor evidențe, guvernul Statelor Unite ale Americii nu monotorizează uropatogenul E.coli ca un patogen alimentar.

Citește și:

Medicii urologi recomandă merișorul pentru prevenirea infecțiilor urinare recidivante

Există mai multe tipuri de Escherichia coli. Cele mai multe dintre ele sunt inofensive, însă câteva pot declanșa infecții:

• Enterotoxigenic E. coli – cauzează diareea călătorului

• E. coli producătoare de toxina Shiga – cauzează diaree cu sânge și poate duce la spitalizare sau chiar deces

Agențiile guvernamentale supervizează aceste tipuri de bacterii, nu și bacteria E.coli care provoacă infecții urinare.

Acest lucru înseamnă că se cunosc mai puține lucruri despre uropatogenul E.coli decât altă bacterie alimentară, precum Salmonella. Din acest motiv există dificultăți în monotorizarea și gestionarea infecțiilor urinare.

Totodată, utilizarea antibioticelor pentru tratarea infecțiilor urinare la animale nu este reglementată, ceea ce poate duce la dezvoltarea mai multor tulpini de E.coli rezistente la tratamentul convențional.

Infecțiile urinare rezistente sunt în creștere. O treime din cazuri sunt rezistente la antibioticul Sulfametoxazol. În SUA sunt înregistrate anual peste 7 milioane de vizite la medic pentru infecțiile urinare, iar E.coli este cauza principală.

Citește și:

Despre infecțiile urinare recidivante la femei + un produs natural util pentru aparatul urinar

În ciuda îngrijorărilor cercetătorilor, Serviciul de Siguranță și Inspectie a Alimentelor din cadrul USDA – agenția care reglementează siguranța cărnii, nu pare să ia măsuri în această direcție.

Legătura dintre infecțiile urinare și bacteria E.coli a fost semnalată prima dată în anul 1970. Cercetătorii au examinat mâncarea din spital, bucătăria spitalelor, carnea adusă în spitale, precum și carnea și mediul din abatoare. Au descoperit bacteria E.coli peste tot. Au notat că există posibilitatea ca patogenul să se transmită la oameni prin alimente și prepararea mâncărurilor.

De asemenea, au lansat ipoteza că administrarea antibioticelor la animale ar putea duce la apariția tulpinilor de E.coli rezistente la antibiotice în tractul intestinal uman, și implicit la infectarea tractului urinar. Iar infecțiile urinare sunt mai greu de tratat.

Abia în anul 2016 această ipoteză a fost luată în serios de către Centrele Pentru Controlul Bolilor, care au finanțat un studiu în acest sens. Astfel, un raport publicat în 2018 a arătat că cercetătorii au găsit peste 90 de genotipuri distincte de E.coli în mostrele de carne studiate, dintre care 12 erau regăsite și în infecțiile urinare umane.

Citește și:

Infecțiile urinare recidivante – cauze, factori de risc, dietă

Infecțiile urinare au devenit la fel de frecvente ca și răcelile, mai ales la femei și sunt tratate de așa natură. Acesta ar putea fi unul din motivele pentru care agențiile guvernamentale nu iau măsuri mai drastice de monotorizare și prevenire.

Spre deosebire de răcelile obișnuite, infecțiile urinare se pot complica, mai ales dacă devin rezistente la antibiotice.

Oamenii de știință vor ca FDA să reclasifice uropatogenul E.coli ca o bacterie alimentară, astfel încât utilizarea antibioticelor în mediul agricol să fie reglementată cu mai multă strictețe. Această măsură ar putea reduce răspândirea unor patogeni rezistenți precum E.coli.

Din păcate, acest lucru nu ar fi suficient, din cauza sistemului alimentar global.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘3698, 4552′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Jessica McKenzie, Scientists say many UTIs are caused by E. coli in food—when will the government believe them? Food Revolution Network: https://foodrevolution.org/blog/connection-between-utis-and-e-coli/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.