Oboseala la copii – ce poate însemna?

Copiii debordează de energie. Sunt cele mai neobosite persoane din lume. Oamenii de știință au descoperit că aceștia au niveluri de energie mai mari decât sportivii de performanță. Nici un adult nu poate ține pasul cu ei.

În plus, se recuperează într-un ritm formidabil. Astfel se explică de ce ei pot să se joace în continuu, fără să obosească sau să li se facă somn.

Oboseala la copii cauze

Oboseala cronică la copii – cauze posibile

Un copil se poate simți obosit la sfârșitul zilei, după o noapte nedormită, sau când este răcit. Însă atunci când se plânge tot timpul că este obosit și această stare îl împiedică să se joace, poate fi cazul să te îngrijorezi că ar putea fi ceva mai serios.

• Probleme de somn

Orice persoană privată de somn se simte moleșită și lipsită de vlagă. Copiii trebuie să doarmă în jur de 8-10 ore pe noapte.

Nu îi lăsați să stea până târziu pe calculator/telefon sau la teme. Nopțile nedormite îi pot predispune la oboseală peste zi și probleme de sănătate.

Apneea de somn sau dificultățile respiratorii îi pot face pe copiii să se trezească de mai multe ori în timpul nopții sau să aibă un somn întrerupt. Părinții trebuie să verifice dacă cel mic nu are cumva o afecțiune respiratorie.

• Efecte secundare ale unor medicamente

Foarte multe medicamente destinate copiilor au ca efect secundar somnolența. Mai cu seamă medicamentele pentru alergii, răceală, colici.

• Infecții

Bolile infecțioase provoacă oboseală și moleșeală. Sunt necesare investigații de specialitate. Unele infecții pot dura săptămâni sau chiar luni.

• O boală cronică

Astmul este o afecțiune respiratorie severă, care trebuie gestionată corespunzător. Dacă nu este ținută sub control, poate cauza dificultăți respiratorii și implicit oboseală.

Multe boli cronice au ca simptom oboseala. Așadar, fiți foarte atenți la reacțiile copilului și faceți toate analizele necesare.

• Anemie

Când numărul de celule roșii de sânge scade sub limita normală, celulele corpului nu primesc suficient oxigen și nutrienți. Din această cauză apare oboseala.

Citește și:

OBOSEALA ar putea fi cauzată de lipsa acestor 4 NUTRIENȚI-cheie

• Hipotiroidism

Această afecțiune apare atunci când glanda tiroidă nu mai produce suficient hormon tiroidian. În consecință, funcțiile corpului încetinesc. Pacientul cu hipotiroidism se simte epuizat, este lent în mișcări și începe să ia în greutate din cauza metabolismul încetinit.

• Probleme cu inima sau cancer

Rareori oboseala la copii se datorează unei afecțiuni cardiace. O inimă slăbită poate cauza oboseală. Bolile canceroase au de asemenea ca prim simptom oboseala permanentă, nejustificată.

• Depresie, anxietate

De multe ori, un copil se poate simți obosit din cauză că este deprimat, anxios sau suferă de o altă tulburare mentală.

Când trebuie să mergi la medic

Dacă observi că cel mic se plânge mereu că este obosit și nu mai poate desfășura activități normale, este cazul să îl duci la medic. Oboseala care persistă mai mult de 1-2 săptămâni trebuie investigată de un specialist.

Nu căutați pe Google răspunsuri și soluții. Mergeți la medic ca să primiți un diagnostic corect.

Cumpără de aici remedii pentru copii:

[wcepe_products ids= ‘3377, 10334, 10336, 9950′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. The Telegraph, Children have energy levels greater than endurance athletes, scientists find: https://www.telegraph.co.uk/science/2018/04/24/children-have-energy-levels-greater-endurance-athletes-scientists/

2. Claire McCarthy, A tired child? What you should know, Healthy Food Guide: https://www.health.harvard.edu/blog/a-tired-child-heres-what-to-think-about-2018041713672

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.