Slăbiciune generală – cauze posibile

Starea de slăbiciune la nivelul întregului corp este o problemă de care se plâng în general persoanele vârstnice. Mulți folosesc termenul „slăbiciune” pentru a descrie o stare de neputință, de sfârșeală, de epuizare.

Slăbiciunea și oboseala sunt însă două senzații diferite. Pacienții trebuie să descrie cât mai fidel starea de rău, pentru a-l ajuta pe medic să identifice cauza și să prescrie un tratament adecvat.

Slabiciune generala – cauze posibile: independent.co.uk

Slăbiciunea înseamnă pierderea forței fizice sau scăderea rezistenței musculare. Chiar și cea mai mică mișcare a brațelor sau a picioare (ori a altor grupe de mușchi) este percepută ca un efort deosebit.

Oboseala, pe de altă parte, se referă la o senzație de istovire sau epuizare. Ea poate fi cauzată de suprasolicitare, efort fizic mare, lipsă de mișcare fizică, nopți nedormite, griji excesive. Oboseala este de asemenea un simptom întâlnit în multe boli, sau un efect secundar al chimioterapiei.

Mă simt slăbit – care ar putea fi cauzele?

Slăbiciunea generală se poate datora unei călătorii lungi sau unei alte activități foarte solicitante. Este de regulă însoțită de dureri musculare. Această stare trece de la sine în decurs de câteva zile.

Citește și VITAMINE B din surse NATURALE – utile în OBOSEALĂ, STRES, ANEMIE, IMUNITATE scăzută

Există și cazuri, mai rare, când slăbiciune musculară generalizată poate avea la bază o cauză medicală. De pildă:

– Niveluri scăzute de potasiu sau sodiu. Sau un deficit de alte minerale.

– Șoc. Această afecțiune poate duce la scăderea tensiunii arteriale până la niveluri periculos de mici. Șocul poate surveni pe fondul unei deshidratări, a unei insolații sau a unei hemoragii sau a unei infecții grave, precum septicemia.

– Hipoglicemia. Scăderea nivelului de zahăr din sânge provoacă în majoritatea cazurilor o stare de slăbiciune și leșin. Poate să apară din cauza nemâncatului la timp.

– Hipotermie severă. Scăderea căldurii din corp duce la scăderea energiei și la instalarea unei stări de oboseală și slăbiciune. Este o urgență medicală.

– Toxine. Expunerea la toxine poate cauza slăbiciune și dureri de cap. Toxine pot fi considerate atât substanțele pe care le eliberează produsele de curățare a casei, cât și substanțele din unele medicamente.

– Boli care afectează respirația. Astmul, insuficiența cardiacă și șocul anafilactic pot duce la slăbiciune și oboseală generală, apărute din cauza deficitului de oxigen livrat către țesuturile și celulele corpului.

Infecții ale tractului urinar sau ale aparatului respirator.

– Probleme tiroidiene. Glanda tiroidă este implicată în utilizarea energiei în corp și orice disfuncții pot afecta nivelul de energie.

– Hipotiroidism. Tiroida nu produce suficient hormon tiroidian, și acest deficit duce la încetinirea funcțiilor corpului, oboseală, letargie, creștere în greutate, depresie, constipație, piele uscată, sensibilitate crescută la frig, căderea părului etc.)

Citește și OBOSEALA cronică ar putea fi cauzată de scăderea nivelului de HORMONI TIROIDIENI

– Hipertiroidism. Se referă la o producție excesivă de hormon tiroidian, care poate duce la slăbiciune musculară, mărirea glandei tiroide, intoleranță la căldură, ritm cardiac crescut, transpirații, anxietate, iritabilitate etc.

– Sindromul Guillain-Barre. Este o tulburare nervoasă rară, care produce slăbiciune la nivelul brațelor, picioarelor. boala poate duce la paralizie.

– Miastenia gravis. Aceasta este o altă tulburare rară care provoacă instalarea unei stări de slăbiciune și oboseală musculară.

Trebuie menționat că starea de slăbiciune care survine brusc și pierderea funcției musculare pe o parte a corpului poate semnala o problemă mai gravă, precum un accident vascular cerebral sau un atac de cord ischemic tranzitoriu.

Este esențial să îi comunicați medicului ce fel de slăbiciune simțiți, ce părți ale corpului cuprinde și care sunt mușchii cei mai afectați.

Citește și ROZMARINUL și MĂGHIRANUL înlătură stările de ASTENIE și SLĂBICIUNE

Nu există un tratament standard pentru slăbiciunea generală. Principalul este să se depisteze și să se îndepărteze cauza.

Cumpără de aici remedii pentru oboseală:

[wcepe_products ids= ‘4521, 11041, 11056, 3377, 9969′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Health Link BC, Weakness and Fatigue: https://www.healthlinkbc.ca/health-topics/wkfat

2. Rod Brouhard, Common Causes of Generalized Weakness, Very Well Health: https://www.verywellhealth.com/causes-of-generalized-weakness-1298948

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.