Infecțiile URINARE rezistente la ANTIBIOTICE

Cazurile de infecții rezistente la antibiotice s-au înmulțit îngrijorător în ultimii ani. Cercetătorii vorbesc chiar de o criză globală în acest sens.

Cele mai incriminate sunt infecțiile urinare. Acestea se numără de altfel printre cele mai frecvente tipuri de infecții.

Infectii urinare rezistente la antibiotice

Estimările arată că cel puțin una din două femei și unul din 10 bărbați vor suferi de o infecție urinară în timpul vieții.

Infecțiile tractului urinar sunt cauzate de bacterii și necesită un tratament cu antibiotice. Problema este că antibioticele nu mai reușesc să distrugă bacteriile care au dezvoltat rezistență la tratamentul convențional.

Citește și INFECȚIILE URINARE recidivante – cauze, factori de risc, dietă

Dacă mai demult o persoană cu o infecție urinară lua un rând de antibiotice (Ciprofloxacină, Sulfametoxazol/Trimetoprim) și se scăpa rapid de ea, astăzi aceste antibiotice nu mai au aceeași eficiență.

Un raport publicat în New York Times a arătat că una din trei infecții necomplicate ale tractului urinar la femeile tinere este rezistentă la Trimetoprim. Totodată, una din 5 infecții urinare ușoare a devenit rezistentă la alte 5 antibiotice comune.

Medicii nu mai pot avea siguranța că tratamentul prescris în mod obișnuit va reuși să distrugă bacteria și pacientul să se vindece.

Citește și Avertisment de la ministrul sănătății: Nu mai luați ANTIBIOTICE după ureche!

Utilizarea excesivă și incorectă a antibioticelor

Din ce cauză bacteriile devin tot mai puternice și câștigă războiul cu antibioticele? Unul din motivele principale este utilizarea abuzivă a antibioticelor. Nu doar oamenii consumă prea multe antibiotice, ci și animalele sunt injectate cu aceste medicamente pentru a fi ferite de boli.

Consumul de antibiotice pentru afecțiuni virale precum răceală, gripă sau sinuzită este deopotrivă inutil și creează o schimbare masivă în flora bacteriană normală din intestin.

O persoană care ia antibiotice în mod greșit nu va mai putea fi tratată cu antibiotice când va avea o nevoie reală de ele. Iar fără antibiotice, devenim victime ușoare bacteriilor.

Care este soluția?

Medicii trebuie să folosească antibioticele țintit, adică doar atunci când ele sunt necesare. Și pacienții pot stopa prescrierea excesivă a antibioticelor.

Ori de câte ori mergeți la medic și acesta vă recomandă antibiotice, întrebați-l:

– Este neapărat nevoie să iau antibiotice?
– De ce?
– Există și o altă alternativă?

Citește Rezistența la ANTIBIOTICE – sfaturi, soluții naturale

Pacienții trebuie de asemenea să se asigure că simptomele pe care le au indică o infecție bacteriană care necesită antibiotice. În cazul infecțiilor urinare, simptomele sunt:

– senzație de arsură sau usturime în timpul urinării
– urinări mai dese decât de obicei
– urină închisă la culoare sau cu sânge
– dureri la nivelul abdomenului inferior
– febră

Nu luați antibiotice până nu faceți analize care să confirme că aveți o infecție. Este la fel de important să faceți și alte teste pentru a afla ce bacterie este și la ce antibiotice este sensibilă.

Deși durează mai mult și costă mai mulți bani, este foarte importantă să primiți tratamentul corect. Cât așteptați rezultatele, puteți lua Ibuprofen pentru dureri și consuma cantități mai mari de apă pentru a ajuta la curățarea infecției.

Citește și INFECȚIILE URINARE recidivante la femei + un produs natural util pentru aparatul urinar

Oferiți-i medicului informații despre frecvența infecțiilor urinare și despre antibioticele pe care le-ați mai luat în trecut.

Dacă rezistența la antibiotice va continua să crească, tot mai mulți pacienți vor avea nevoie de un tratament intravenos pentru infecțiile urinare care înainte puteau fi tratate simplu cu antibiotice orale.

Incidența infecțiilor urinare poate fi redusă printr-o hidratare optimă a organismului și o igienă intimă corectă. Remedii naturale pentru infecțiile urinare puteți găsi AICI.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘4552, 3169, 3897, 11062, 3703′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Lisa Bebell, Antibiotic-resistant urinary tract infections are on the rise, Harvard Medical School: https://www.health.harvard.edu/blog/antibiotic-resistant-urinary-tract-infections-are-on-the-rise-2019101417982

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.