Te doare în piept când respiri sau când te întinzi în pat? Este posibil să fie PERICARDIATĂ

Durerea în piept este cu siguranță unul din cele mai dureroase și totodată îngrijorătoare simptome. În cele mai multe cazuri, ea se poate datora unei afecțiuni cardiace.

Dacă durerea în piept pe care o ai survine rapid și se simte ca o înjunghiere, este posibil să suferi de pericardită acută. Alți pacienți cu pericardită descriu durerea ca o presiune în piept sau ca o durere surdă.

Durere in piept cand respir sau ma intind in pat: blog.kelsey-seybold.com

Este important să notezi modul în care percepi durerea, unde este localizată, cum se manifestă, când apare și când încetează, pentru a-l ajuta pe medicul cardiolog să pună un diagnostic corect.

Pericardita acută – simptome

În cazul pericarditei acute, durerea este localizată de regulă în centrul sau pe partea stângă a pieptului, dar poate afecta în unele cazuri și ambii umeri.

Dacă te doare în piept când respiri sau când te întinzi în pat, este posibil să fie vorba despre acest diagnostic. Durerea tinde să se amelioreze atunci când te ridici în picioare sau te apleci înainte.

Pericardita poate mima de multe ori simptomele unui atac de cord. Dacă te doare în piept și suspectezi un atac de cord, sună imediat la 112.

Citește și Cum ajuți o persoană care are un ATAC de CORD

Alte simptome de pericardită care însoțesc durerea pectorală sunt:

• febră

• slăbiciune

• dificultăți respiratorii

• tuse

palpitații (senzația că inima sare o bătaie sau tremură, bate prea tare sau prea repede)

Persoanele cu pericardită cronică nu simt durere în piept, ci oboseală. În cazuri mai severe, boala poate duce la umflarea stomacului și a picioarelor și la scăderea tensiunii arteriale (hipotensiune).

Ce teste se fac pentru pericardită

Pentru a pune diagnosticul de pericardită, medicul va lua în considerare istoricul medical al pacientului și va încerca să elimine alte cauze posibile ale simptomelor.

În acest sens, îl va întreba pe pacient dacă a suferi recent o infecție respiratorie sau o gripă, dacă a avut recent un atac de cord sau o leziune la piept sau dacă suferă de altă boală.

Medicul va efectua de asemenea o examinare fizică, prin care va căuta în special semne ale excesului de lichid în piept, datorat inflamării pericardului.

Alte teste care pot ajuta la diagnosticarea pericarditei sunt electrocardioframa (EKG), radiografia pectorală (raze X) pentru vizualizarea inimii, plămânilor și a vaselor de sânge, ecografia cardiacă, tomografia computerizată cardiacă (CDG cardiacă) și teste de imagistică prin rezonanță magnetică cardiacă (RMN).

Analizele de sânge pot fi de asemenea utile pentru depistarea unui atac de cord și a inflamației din pericard.

Pericardita poate provoca complicații severe, precum tamponada cardiacă (care duce la o scădere majoră a tensiunii arteriale) și pericardita constrictivă cronică, o boală rară care apare în timp.

Cumpără de aici:

Sursă: Heart.org, Symptoms and Diagnosis of Pericarditis: https://www.heart.org/en/health-topics/pericarditis/symptoms-and-diagnosis-of-pericarditis

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.