Cum să-ți calculezi INDICELE de MASĂ CORPORALĂ și cum interpretezi rezultatele

Calcularea indicelui de masă corporală (IMC) este un instrument important de măsurare a nivelului greutății corporale dar și de anticipare a unor boli asociate.

El este folosit pentru a vedea dacă o persoană are o greutate corporală situată în limitele normale potrivit înălțimii sale.

Calculator indice masa corporala

Indicele de masă corporală – formulă

Cum se măsoară indicele de masă corporală? Acesta este exprimat printr-o formulă simplă:

IMC = kg – cm

Mai precis:

 greutatea ta corporală (în kilograme) împărțită la înălțimea ta (în centimetri)

CALCULATOR – INDICE DE MASA CORPORALA

Dacă vrei să îți calculezi automat indicele de masă corporală, folosește acest calculator automat. Introdu datele corecte: numărul de kilograme și centimetri înălțime.

Acest calculator te ajută să descoperi dacă ai o greutate normală, dacă ești supraponderal sau subponderal, în raport cu înălțimea ta. Prin intermediul acestui calculator, experții estimează riscul unor boli cronice, precum obezitatea, diabetul sau afecțiunile cardiovasculare.

Obezitatea este una din cele mai răspândite boli metabolice din lume, care determină acumularea unei cantități excesive de grăsime în corp. Surplusul de grăsime adaugă și mai mult la greutatea corporală totală.

Citește și GRĂSIMEA abdominală la femei – măsurători, pericole, soluții

Trebuie să știi că grăsimea abdominală (mai ales grăsimea viscerală, care se află sub straturile pielii, împrejurul organelor din cavitatea abdominală), este mult mai periculoasă decât greutatea corporală totală. Acesta este un factor de risc mult mai mare decât grăsimea distribuită în alte zone ale corpului, precum cea de pe șolduri sau de pe coapse.

Cum interpretezi indicele de masă corporală

După ce ți-ai calculat indicele de masă corporală, trebuie să vezi ce înseamnă el. Un IMC peste limita normală este corelat cu un risc crescut de obezitate, diabet, hipertensiune arterială, probleme respiratorii, tulburări ale nivelului de lipide din sânge și morbiditate.

Persoanele cu un indice de masă corporală crescut sunt mai predispuse la:

– atac de cord
– accident vascular cerebral
– dureri cronice de spate
– infecții pectorale
– cancere
– artrită la genunchi
– artrită la șold
– pietre la bilă

Citește și 7 MIJLOACE prin care poți pierde mai multă GRĂSIME ABDOMINALĂ

Cine nu trebuie să folosească un calculator de IMC

Trebuie să știi că aceste calculatoare sunt estimative. Ele nu pot reda cu acuratețe predispoziția la unele boli, deoarece nu iau în considerare alți factori de risc, precum vârsta, etnia, sexul, compoziția corporală sau nivelul de activitate fizică practicată zilnic.

Este recomandat să se ia în considerare și alte măsurători importante pentru stabilirea gradului de risc, precum circumferința taliei. Aceasta arată cantitatea de grăsime de la nivelul abdomenului și determină riscul de obezitate centrală.

Citește și Dieta mediteraneană scade tensiunea arterială, indicele de masă corporală și riscul de boli cardiace și metabolice

Calculatorul de indice de masă corporală nu trebuie folosit de copii, de femeile însărcinate sau de persoanele peste 74 de ani (după această vârstă nu mai există risc de deces sau de boli din cauza indicelui de masă corporală).

Această formulă de indice de masă corporală nu se poate aplica la atleți, deoarece aceștia au o masă corporală slabă mai mare.

Trebuie de asemenea să știi că persoanele ușor supraponderale, dar care sunt active din punct de vedere fizic, au un risc mai mic de boli decât supraponderalii inactivi.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 7052, 11086, 11091′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Nutrition and You, Body mass index:  https://www.nutrition-and-you.com/body-mass-index.html

2. Heart Foundation, BMI Calculator: https://www.heartfoundation.org.au/your-heart/know-your-risks/healthy-weight/bmi-calculator

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.