HIPERTIROIDISMUL accelerează toate funcțiile corpului – simptome și complicații

Milioane de oameni suferă de hipertiroidism în întreaga lume, iar mulți dintre ei nu știu. Cel mai des este întâlnit la femei.

Această afecțiune apare atunci când glanda tiroidă produce prea mult hormon tiroidian sau când doza de medicamente este prea mare.

Hipertiroidism – simptome si complicatii: torontonaturopathicmedicine.ca

Întrucât glanda tiroidă controlează metabolismul, excesul de hormon tiroidian accelerează practic fiecare sistem din corp, cauzând nervozitate, ritm cardiac crescut, valuri de căldură nejustificate de temperaturile de afară, dificultăți de somn, scădere în greutate în ciuda apetitului crescut.

Simptomele hipertiroidismului

Simptomele specifice hipertiroidismului pot fi subtile dar extrem de diverse, de la probleme intestinale, până la afecțiuni cardiace sau mentale:

intoleranță la căldură (datorată creșterii temperaturii corpului)

epuizare (un organism accelerat obosește mult mai rapid)

depresie combinată cu anxietate, iritabilitate, insomnie (supra-stimularea sistemului nervos central poate duce la modificări emoționale)

transpirații excesive și sete (nevoie constantă de refacere a lichidelor pierdute prin transpirație, datorită creșterii temperaturii corpului)

foame constantă sau apetit insațiabil (pe măsură ce organismul utilizează mai multă energie, are tendința de a cere mai mult)

scădere inexplicabilă în greutate (deși o persoană cu hipertiroidism mănâncă mult, are tendința de a pierde în greutate, între 2-4 kg, sau mai mult)

ritm cardiac crescut și puls mai rapid decât în mod obișnuit (survine brusc, inclusiv în stare de repaus)

tiroidă mărită (uneori, glanda tiroidă se mărește și poate forma gușă)

tremurul mâinilor (stimularea excesivă a nervilor poate duce la instalarea unui tremur al mâinilor, mai subtil sau mai puternic)

diaree (tiroida hiper-activă poate accelera funcția sistemului digestiv, cauzând scaune dese, de regulă moi)

probleme oculare (unele persoane pot experimenta simptome oculare precum retracția pleoapelor, care dau ochilor un aspect bulbucat, ochi umflați și umezi sau vedere dublă)

tulburări menstruale și infertilitate (femeile pot constata menstruații mai scăzute cantitate sau absente, precum și dificultatea de a rămâne însărcinate).

Hipertiroidismul poate afecta inima

Dacă nu este tratat corespunzător, hipertiroidismul poate cauza probleme mult mai grave decât accelerarea funcțiilor corpului:

• Tahicardie sau fibrilație atrială. Ritmul inimii poate deveni anormal datorită supra-stimulării tiroidei.

• Hipertensiune arterială. Excesul de hormoni tiroidieni crește forța contracțiilor inimii, provocând o creștere a tensiunii arteriale sistolice.

• Dureri în piept. Inima care bate mai puternic și pompează mai mult sânge crește nevoia de oxigen a mușchilor cardiaci. Persoanele cu hipertiroidie care au artere coronariene înfundate pot experimenta de asemenea dureri în piept (angină).

• Insuficiență cardiacă. În această stare, inima nu poate pompa suficient sânge pentru a împlini nevoile corpului.

Din fericire, tratarea hipertiroidismului ajută inima să își recapete funcția normală.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘4660, 7032, 4684, 11105′ button=’Cumpără aici’]

Surse bibliografice:

1. Harvard Medical School, Do you have an overactive thyroid? https://www.health.harvard.edu/womens-health/do-you-have-an-overactive-thyroid
2. Harvard Medical School, Hyperthyroidism and your heart: https://www.health.harvard.edu/heart-disease-overview/hyperthyroidism-and-your-heart

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.