Simptome de DIABET la femeile peste 40 de ani

Pentru femeile care au trecut de vârsta de 40 de ani, cunoașterea simptomatologiei diabetului este esențială, mai ales pentru cele cu un risc crescut.

Riscul de complicații la femeile cu diabet este foarte mare. Ele pot dezvolta boli de inimă, depresie sau pot ajunge chiar la orbire. De aceea este important să se cunoască simptomele, manifestările, evoluția bolii, complicațiile asociate și mijloacele de gestionare.

Simptome de diabet la femei

Tipuri de diabet și factori de risc

Diabetul se dezvoltă în momentul în care organismul nu mai poate procesa glucoza – un tip de zahăr pe care corpul îl folosește ca sursă de energie pentru îndeplinirea mai multor funcții. Nivelurile de glucoză stabile sunt necesare pentru menținerea proceselor celulare, a funcțiilor mușchilor și creierului.

Citește și Ce să mănânci și ce să nu mănânci dacă ai DIABET (farfuria ideală pentru diabetici)

Există 2 tipuri de diabet: 1 și 2.

Diabetul de tip 1 este o tulburare autoimună, care apare atunci când pancreasul, împiedicat de sistemul imunitar, nu mai poate produce insulină. Este mai des întâlnit în copilărie și la persoanele sub 40 de ani. Boala poate fi ținută sub control prin administrarea de insulină.

În diabetul de tip 2, corpul se află în incapacitatea de a folosi insulina, adică a devenit rezistent la insulină. Riscul de diabet de tip 2 crește odată cu vârsta. Cele mai predispuse sunt așadar persoanele care au trecut de vârsta de 40-45 de ani.

Alți factori de risc sunt moștenirea genetică, excesul ponderal, hipertensiunea arterială crescută și stilul de viață nesănătos în general.

Simptome de diabet de tip 2:

• oboseală
• sensibilitate a gingiilor
• sete excesivă
• urinări frecvente
• furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor
• răni, tăieturi, vânătăi care se vindecă greu
• vedere încețoșată
• creștere sau scădere bruscă în greutate

Simptome de diabet de tip 2 la femei

Pe lângă simptomele clasice, listate mai sus, femeile pot observa și alte semne ce pot fi asociate cu diabetul de tip 2, precum o infecție orală sau vaginală (candidă), manifestată prin sau însoțită de:

– creșterea de ciuperci/fungi la nivelul cavității bucale
– infecții ale tractului urinar
– urină de culoare tulbure sau cu sânge
– urinare dureroasă, cu senzație de arsură
– infecții renale
– cicluri menstruale neregulate
– sindromul ovarelor polichistice
– depresie

Centrele Pentru Controlul Bolilor din America raportează că 7,2 milioane de americani din 30 de milioane au diabet nici măcar nu știu că suferă de diabet de tip 2. Totodată, 11,6 milioane de americani au prediabet și nu știu.

Persoanale care au diabet sau sunt în faza de pre-diabet trebuie să se informeze cât mai bine cu privire la această boală pentru a putea implementa cele mai bune strategii de prevenire sau control. 

Cumpără de aici suplimente pentru diabet:
[wcepe_products ids=’12428, 9110, 9706, 11086′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Better Health Kare, Diabetes Symptoms in Women Over 40: https://betterhealthkare.com/diabetes-symptoms-in-women-over-40/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.