TEST pentru femei din 14 întrebări – cum știi dacă suferi de o tulburare hormonală

Menopauza și perimenopauza sunt perioade dificile pentru o femeie. Din cauza scăderii nivelului de estrogen, apar numeroase simptome neplăcute.

Creșterea în greutate, uscarea pielii, poftele alimentare și iritabilitatea – acestea sunt doar câteva din semnele care arată apropierea de încheierea ciclurilor menstruale și începutul menopauzei.

Tulburari hormonale – test

Aceste simptome pot fi precipitate și de alți factori, atunci când nu tulburarea hormonală constituie principala cauză, precum stresul excesiv, deficitele de vitamine, dieta săracă în nutrienți, disfuncția glandei suprarenale și lipsa mișcării fizice.

Cum ar putea ști o femeie că suferă cu adevărat de o dereglare hormonală, sau dacă simptomele pe care le resimte sunt legate de altceva? Există un test simplu prin care se poate afla răspunsul la această întrebare.

De ce este important să știi dacă te apropii de menopauză

Este important pentru o femeie să știe dacă se apropie de menopauză, deoarece riscul de anumite afecțiuni crește în această perioadă.

Femeile postmenopauzale au un risc crescut de apariție a osteoporozei. The National Osteoporosis Foundation estimează că circa 50% dintre femeile cu vârsta de peste 50 de ani vor suferi o fractură osoasă din cauza osteoporozei. Acesta este un procent foarte mare.

Una din cauzele principale ale osteoporozei este dereglarea hormonilor care interferează cu celulele formatoare de oase.

Estrogenul este un astfel de hormon care ajută la conservarea rezistenței osoasă, iar în perioada de menopauză și postmenopauză, din cauza deficitului de estrogen, riscul de pierdere a masei osoase este foarte mare.

Test pentru dezechilibrele hormonale

Testul constă în răspunderea la 14 întrebări. Aveți simptome moderate-severe în zonele respective? Dacă răspunsul este „da” la mai multe întrebări, poate fi cazul să vă testați hormonii pentru a vedea care este problema.

1. Aveți peste 30 de ani? Primul și cel mai evident semn al apropierii perioadei de menopauză este vârsta. Menopauza poate să apară oricând între 50 și 55 de ani. Cu toate acestea, există simptome premenopauzale care se pot manifesta începând cu vârsta de 30 sau 40 de ani.

2. Aveți un apetit crescut pentru zahăr, sare, cafea sau carbohidrați?

3. Aveți bufeuri sau valuri bruște de căldură în corp?

4. Suferiți de depresie, iritabilitate sau schimbări de dispoziție?

5. Ați observat schimbări de apetit?

6. Aveți probleme cu somnul și vă treziți greu dimineața?

7. Aveți părul subțire și pielea uscată?

8. Sunteți supraponderală sau ați început să puneți mai multă grăsime pe burtă?

9. Suferiți de balonare, dureri de cap, retenție de apă, umflarea sânilor și/sau schimbări de dispoziție cu 1 săptămână înainte de menstruație?

10. Aveți menstruații neregulate, sângerări între cicluri sau sângerări puternice și dureroase?

11. Aveți deseori bătăi neregulate ale inimii?

12. Experimentați deseori zgomote în urechi?

13. Aveți deseori parte de dureri articulare?

14. Suferiți de una din aceste afecțiuni: infertilitate, endometrioză, hipotiroidism sau oboseală suprarenală?

Dacă răspunsul este afirmativ la multe din întrebările de mai sus, simptomele respective se pot datora unei tulburări hormonale care necesită investigată prin teste hormonale.

În funcție de rezultatul obținut, medicul poate prescrie un tratament adecvat.

Dacă bănuiți că vă apropiați de menopauză și suferiți deja de simptomele specifice tulburărilor hormonale asociate, programați un consult la medic pentru a vă proteja sănătatea oaselor, a inimii și a întregului organism pe viitor.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘9119, 4603, 9939, 2927′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: UHN Staff, „Hormonal Imbalance in Women: A Simple DIY Test”, University Health News Daily: https://universityhealthnews.com/daily/bones-joints/symptoms-of-hormonal-imbalance-in-women/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.