Medicamentele ANTIINFLAMATOARE – asociate cu INFERTILITATEA la femei

Un procent tot mai mare de femei se confruntă cu probleme de concepție. Cercetătorii au adus în atenție o cauză potențială mai puțin cunoscută a infertilității: medicamentele antiinflamatoare.

De ce nu pot rămâne însărcinată – este întrebarea la care foarte multe femei doresc să primească un răspuns avizat. Adevărul este că medicii nu cunosc cu exactitate care sunt cauzele infertilității.

Antiinflamatoarele asociate cu infertilitatea la femei

Însă cel puțin în cazul unor femei, răspunsul s-ar putea afla chiar în dulapul cu medicamente. Se pare că anti-inflamatoarele nesteroidiene, precum Ibuprofenul, Naproxen sau Aspirina, ar putea determina stoparea ovulației.

Celebrex, Voltarent, Anaprox și multe alte antiinflamatoare prescrise de medici ar putea avea o legătură cu infertilitatea la femei. Deși nu este o descoperire nouă, cercetătorii sunt de părere că medicii trebuie să își înștiințeze pacientele tinere despre această conexiune.

Cel mai recent studiu în acest domeniu a fost realizat de dr. Sami Slaman și colegii săi de la Universitatea din Bagdad.

Medicamentele antiinflamatoare previn ovulația și scad nivelul de progesteron

Dr. Salman au evaluat 39 de femei cu dureri de spate care luau antiinflamatoare nesteroidiene pentru calmarea durerilor. La începutul studiului au fost măsurate nivelurile progesteronului la fiecare femeie în parte, au fost realizate ecografii pentru măsurarea dimensiunii ovarelor, grosimea endotelială și mărimea foliculilor dominanți.

Fiecare participantă a primit fie 100 mg de Diclofenac pe zi, fie 500 mg de Naproxen, de 2 ori pe zi, fie 90 mg de Etoricoxib pe zi. Aceleași teste au fost repetate după 10 zile de tratament cu antiinflamatoare.

Reexaminarea participantelor a arătat că ovulația a fost redusă dramatic în cazul celor care au primit medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Diclofenacul a scăzut ovulația cu 93%, iar Naproxenul și Etericoxibul cu 75%. Mai mult, a fost observată o scădere semnificativă a nivelurilor de progesteron la grupul sub tratament cu antiinflamatoare.

Infertilitatea indusă de antiinflamatoare este reversibilă

Vestea bună este că efectele arătate mai sus pot fi anulate. Dr. Salman și colegii săi au descoperit că participantele și-au recăpătat ovulația normală după încetarea tratamentului cu antiinflamatoare.

Femeile care se străduiesc de ceva timp să rămână însărcinate și nu pot, trebuie să evite administrarea de medicamente antiinflamatoare.

Cumpără de aici antiinflamatoare naturale:

[wcepe_products ids= ‘5336, 4663, 11084, 4507′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

  1. University Health News Daily, „Why can’t I get pregnant’: https://universityhealthnews.com/daily/nutrition/why-cant-i-get-pregnant-it-could-be-your-tylenol-nsaid-dangers-include-infertility/
  2. Roxana Nitescu, „Cele mai eficiente antiinflamatoare naturale”, Ziare.com: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/tratament/cele-mai-eficiente-antiinflamatoare-naturale-1175781

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.