Tiroidita autoimună provoacă simptome chiar dacă testele arată că funcția tiroidei este normală

Hipotiroidismul este cauzat de cele mai multe ori de o boală autoimună a glandei tiroide, cunoscută sub numele de tiroidita autoimună sau tiroidita Hashimoto.

Tiroidita Hashimoto este una din tulburările autoimune cel mai des întâlnite. Apare atunci când sistemul imunitar produce un anticorp care atacă glanda tiroidă. În consecință, tiroida se inflamează și poate ajunge să nu mai poată produce suficienți hormoni. Această scădere a producției de hormoni tiroidieni se numește hipotiroidism.

Tiroida autoimuna – oboseala

__

Simptome de hipotiroidism

Cele mai afectate persoane sunt femeile de vârstă medie. Hipotiroidismul scade calitatea vieții din cauza simptomatologiei diverse:

– oboseală, pierderea energiei, letargie
– creștere în greutate
– intoleranță la frig
– piele uscată
– căderea părului
– somnolență
– dureri musculare și articulare, slăbiciune la nivelul extremităților
– depresie
– labilitate emoțională (nervozitate, iritabilitate)
– uitare, memorie afectată
– probleme de concentrare
– constipație
– tulburări menstruale
– fertilitate afectată

Cercetările arată că aceste simptome pot să apară chiar dacă testele indică o funcție normală a tiroidei.

Chiar dacă anticorpii care luptă împotriva tiroidei nu cauzează hipotiroidism, studiile au arătat că nivelul crescut de anticorpi anti-tiroidieni pot provoca totuși simptome specifice hipotiroidismului.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Thyroid, realizat de Universitatea de Medicină din Viena, chiar și atunci când funcția tiroidiană este normală, nivelurile crescute de anticorpi pot provoca oboseală și o stare generală de sănătate precară.

Cercetătorii austrieci au descoperit că femeile cu niveluri mari de anticorpi care atacă glanda tiroidă experimentează foarte multe simptome, chiar dacă nivelul lor de TSH (hormonul de stimulare tiroidiană) este la fel cu cel al femeilor care au niveluri scăzute de anticorpi.

Potrivit acestor rezultate, oamenii de știință sunt de părere că hipotiroidismul este doar unul din factorii care contribuie la apariția simptomelor de tiroidită autoimună.

Un alt aspect important este că femeile care primesc tratament pentru hipotiroidism continuă să aibă simptome, chiar dacă nivelurile hormonilor tiroidieni sunt „normale”.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’7032, 3805′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: University Health News Daily, Hashimoto’s Mimics Insufficient Thyroid Function Yet Often Goes Undetected: https://universityhealthnews.com/daily/energy/hashimotos-mimics-insufficient-thyroid-function-yet-often-goes-undetected/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.