Semne prevestitoare ale unui ATAC de CORD

Este extrem de important să cunoaștem semnalele prin care organismul ne anunță că ceva rău se întâmplă.

Unele atacuri de cord apar subit și sunt extrem de intense. Însă în cele mai multe cazuri, ele au o evoluție lentă, debutând cu simptome de durere ușoară sau disconfort.

Simptome atac de cord

 

Specialiștii ne spun care sunt simptomele prevestitoare ale unui atac de cord, și ne sfătuiesc să le acordăm cuvenita atenție și importanță, pentru a primi îngrijirile medicale necesare în cel mai scurt timp.

Primul semn care ne atrage atenția că ceva nu este în regulă cu inima noastră este durerea în piept.

Cele mai multe atacuri de cord provoacă un anumit disconfort în centrul pieptului, care durează mai mult de câteva minute. Acesta poate să dispară și să revină.

Se poate resimți ca o presiune inconfortabilă, ca o senzație de stoarcere, de plinătate sau de durere.

Și în alte zone ale corpului se poate simți un anume disconfort, îndeosebi în alte regiuni din partea superioară: disconfort sau durere în ambele brațe, la nivelul spatelui, fălcilor, bărbiei sau stomacului.

Dificultățile respiratorii sunt alt simptom la care trebuie să fim atenție, care poate să apară cu sau fără disconfort pectoral. Alte semne posibile: transpirație rece bruscă, greață sau amețeală/delir.

Aceste simptome pot varia de la o persoană la alta. Deși durerea în piept este un prim simptom întâlnit atât la bărbați, cât și la femei, femeile pot avea un atac de cord fără durere în piept. În schimb, ele pot resimți probleme respiratorii, durere sau presiune în partea superioară a abdomenului, amețeală, leșin, presiune în partea superioară a spatelui sau oboseală extremă.

Sunați imediat la numărul de urgență 112 dacă experimentați aceste simptome și aveți motive de îngrijorare în privința unui posibil atac de cord, sau dacă o altă persoană prezintă aceste simptome.

Surse:
1. Heart Org, Warning Signs of a Heart Attack: https://www.heart.org/en/health-topics/heart-attack/warning-signs-of-a-heart-attack
2. Heart Org, Heart Attack Symptoms in Women: https://www.heart.org/en/health-topics/heart-attack/warning-signs-of-a-heart-attack/heart-attack-symptoms-in-women

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.