Salată de MORCOV și CAISE uscate – medicament natural pentru persoanele cu ANEMIE

Ar trebui să includem fructele uscate mai des în alimentația noastră deoarece acestea conțin adevărate depozite de vitamine și minerale, care ne pot fi utile mai ales în perioada iernii, când ducem lipsă de produse proaspete.

Prin uscare, fructele cărnoase își păstrează foarte bine conținutul de nutrienți. De pildă, prunele, smochinele, curmalele și caisele uscate sunt foarte bogate în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

Salată de Morcovi și Caise Uscate – Anemie

Caisele uscate sunt surse bune de fier, potasiu, mangan, vitamina A, vitamina E, calciu, magneziu, fosfor, siliciu, cupru, mangan și zinc, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina PP și acizi grași.

Acești nutrienți au numeroase beneficii pentru sănătate. 100 de grame de caise uscate pot acoperi 47% din doza zilnică de Vitamina A. Acest antioxidant este esențial pentru creșterea celulelor, pentru funcția sistemului imunitar, pentru sănătatea ochilor și a pielii.

Caisele uscate sunt indicate celor cu hipertensiune arterială și alte boli de inimă, anemie și deficit de vitamine.

În combinație cu morcov, mere și lămâie se poate obține o salată cu efecte tonice, energizante și nutritive, care poate fi considerată un medicament natural pentru persoanele cu anemie, și multe alte boli.

Salată de morcov și caise uscate – rețetă

Ingrediente

• 2 morcovi
• 2 mere
• 200 g de caise uscate
• 1 lămâie
• 100 g de nucă
• 2 linguri de miere de albine

Preparare

Dacă morcovii și merele sunt bio (crescute fără pesticide), se pot consuma cu tot cu coajă. Se spală și se dau pe răzătoarea mare.

Caisele uscate se pun într-un bol cu apă călduță (cât să le acopere) și se lasă până când devin moi, apoi se toacă bucăți mici.

Lămâia se decojește și pulpa se taie bucățele, iar miezul de nucă se mărunțește grosiere sau mai fin, după preferință.

Se pun toate ingrediente într-un bol și se amestecă ușor. Pentru o salată mai consistentă, se pot adăuga și câteva linguri de smântână.

Caisele uscate trebuie consumate cu precauție de persoanele cu diabet zaharat, hipotiroidism și hepatită.

Surse articol:
1. http://healthyeating.sfgate.com/health-benefits-dried-apricots-prunes-2372.html
2. http://www.formula-as.ro/2012/1006/nutritie-55/fructele-uscate-caisele-14734
3. http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1838/2

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.