Cimicifuga Racemosa Tratează Toate Simptomele Menopauzei

Se spune că menopauza nu are leac niciunde, nici în terapiile cu hormoni, nici în tratamentele naturiste. Cu toate acestea, o plantă a răsărit de curând în atenţia medicilor din America, despre care se crede că are putere să trateze simptomatologia de la menopauză.

Cimicifuga racemosa (Black Cohosh) este o plantă perenă, originară din America de Nord, folosită de secole întregi pentru tratarea problemelor ginecologice, dar redescoperită recent.

Cimicifuga Racemosa MenopauzaSpecialistii americani recomandă Cimicifuga racemosa ca un hormon natural capabil să amelioreze şi să reducă definitiv simptomele neplăcute provocate de premenopauză şi menopauză.

Beneficii senzaţionale

– Are un efect similar cu estrogenul
– Ajută la scăderea secreției de progesteron
– Are efecte antispasmodice, anti-inflamatoare
– Reduce volumul și durata menstrelor
– Reduce retentia de apă din ţesuturi, combate celulita și creșterea în greutate
– Previne chisturile ovariene şi infertilitatea
-Combate acneea, scăderea libidoului, frigiditatea şi creşterea excesivă a părului
– Combate apariţia de tumori genitale şi mamare

Cimicifuga racemosa – efecte secundare?

Având în vedere activitate de natură estrogenică a acestei plante, cercetătorii au analizat cu atenție dacă nu cumva acest produs  influențează apariţia cancerelui de tip hormono-dependente.

Rezultatele studiilor au arătat că spre deosebire de estradiol, Cimicifuga racemosa nu are efecte negative asupra uterului, ceea ce demonstrează că această plantă poate înlocui cu succes terapiile hormonale sintetice. Cimicifuga racemosa reduce bufeurile, anxietatea și depresiea la femei în timpul menopauzei si perimenopauză, şi în acelaşi timp, are puterea de a previni pierderea de masă osoasă asociată cu reducerea naturală a nivelului estrogenului, fara riscul de a provoca cancer uterin sau cancer de sân.

Cimicifuga racemosa reduce simptomele menopauzei

Studiile clinice efectuate pe această plantă au arătat că Cimicifuga racemosa reduce severitatea, durata și incidența bufeurilor şi transpiratiilor nocturne la femeile aflate la menopauză.

• Bufeuri, transpirații nocturne şi palpitaţii
• Dureri de cap, depresie, iritabilitate, insomnie
• Uscăciune vaginală
• Dismenoree (menstruaţie dureroasă), amenoree (absenţa menstruaţiei)
• Displazie cervicală
• Osteoporoză

Cum se administrează Cimicifuga racemosa?

Cimicifuga racemosa se găseşte în farmacii, sub formă de capsule, comprimate şi tincturi. Exctractul şi capsulele de Cimicifuga racemosa se eliberează de regulă fără prescripţie medicală. Femeile la menopauză care doresc să încerce acest tratament ar trebui să înceapă cu o doză mică de 20 sau 40 mg de praf de rădacină uscat de Cimicifuga racemosa, administrată de 2 ori pe zi. Este recomandabil să se consulte medicul homeopat înainte de a începe administrarea acestei plante.

Cimicifuga racemosa are un efect estrogenic puternic care nu crește nivelul de estrogen din sânge. Tocmai din acest motiv poate fi utilizat de femeile cu cancer la sân (sau cu risc crescut de cancer la sân), sau de către femeile la menopauză bilogică sau indusă.

Cimicifuga Racemosa Menopauza

Unde se găseşte Black Cohos?

Această plantă nu creşte la noi în ţară, dar poate fi găsită la magazinele naturiste. Sau se poate comanda online.

Precauții

Cimicifuga racemosa nu este recomandată femeilor gravide, nici celor cu boli de ficat sau care au în familie persoane care au suferit de afecţiuni hepatice.

Cimicifuga racemosa nu se ia niciodată pe stomacul gol, deoarece poate da tulburări gastrice. Supradozarea cu Cimicifuga racemosa poate provoca reacții adverse, cum ar fi: indigestie, dureri de cap, greaţă, transpiraţie excesivă, vărsături, dificultatea în a sta în picioare sau scăderea tensiunii arteriale.

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.