GREPFRUTUL nu trebuie să lipsească din alimentația FEMEILOR (combate BOLILE de INIMĂ și OSTEOPOROZA)

Doctorul în chimie Eugen Giurgiu scrie în una din cărțile sale despre beneficiile extraordinare pe care consumul de grepfrutul le are asupra sănătății, îndemnându-le mai ales pe femei să-l includă mai des în dieta lor.

Acesta recomandă grepfrutul îndeosebi pentru întărirea imunității și pentru combaterea bolilor canceroase. Studiile recente au arătat că fructele citrice conțin limonoizi, compuși care împiedică formarea de tumori canceroase.

Un studiu publicat în Clinical Cancer Research a arătat că consumul unui pahar de suc de grepfrut pe zi ar putea crește semnificativ eficiența medicamentelor utilizate în terapia cancerului. Pacienții care au combinat sucul de grepfrut cu un medicament anticancerigen au prezentat aceleași beneficii ca și cum ar fi luat de trei ori acel medicament.

Acest efect se explică prin faptul că sucul de grepfrut crește foarte mult concentrația medicamentelor din fluxul sangvin. Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Chicago susțin că această asociere ar putea reduce efectele secundare cauzate de administrarea medicamentelor anticancerigene în doze mari. În plus, sucul de grepfrut ar reduce foarte mult costurile medicației.

Atenție, sucul de grepfrut ar putea interacționa cu multe alte medicamente. Acesta trebuie evitat de persoanele care iau medicamente pentru colesterol (precum statine), pentru hipertensiunea arterială, depresie, dureri, disfuncție erectilă, HIV, alergii și multe altele. Puteți găsi lista completă în acest articol.

Pe lângă liminoizi, grepfrutul conține licopen, un alt antioxidant puternic cu o eficiență crescută în combaterea cancerului și a bolilor cardiovasculare. Acesta se găsește mai ales în tomate și pepenele verde.

Studiile epidemiologice și pe animale ne oferă dovezi concludente asupra rolului pe care licopenul îl are în prevenirea bolilor cronice. O recenzie realizată la Facultatea de Medicină de la Universitatea Toronto din Canada a arătat că licopenul combate nu doar cancerul și bolile cardiovasculare, ci și osteoporoza.

Iată un alt motiv pentru care femeile ar trebui să bea mai des suc de grepfrut. Cercetătorii texani au descoperit că grepfrutul roșu crește densitatea osoasă și încetinește procesul de pierdere a masei osoase.

Atenție, sucul de grepfrut poate diminuează sau crește foarte mult eficiența medicamentelor. Lista completă în acest articol.

Unele studii au arătat că sucul de grepfrut poate crește riscul de cancer, în timp ce alte studii nu au arătat nici o asociere între consumul acestui fruct și apariția cancerului mamar. Întrucât rezultatele sunt mixte, este bine să consultați medicul dacă aveți cancer mamar și doriți să includeți acest fruct în dietă.

_____________________________________________________________________________________________

Surse articol:
1. http://www.dailymail.co.uk/health/article-2185263/Grapefruit-juice-cancer-drugs-dramatic-boost-effectiveness.html
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23117440
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17011475
4. https://saveourbones.com/study-shows-grapefruit-slows-down-bone-loss/

2 comentarii

  1. Atentie la persoanele care au tratament pentru hipertensiune arteriala,scade efectul medicamentelor.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.