CEAIUL VERDE previne ruperea ARTEREI principale din corp, care poate duce la deces

Ceaiul verde este una din cele mai sănătoase băuturi pentru sistemul cardiovascular. Datorită faptului că ajută la dilatarea arterelor mari, ceaiul verde scade riscul de hipertensiune arterială și formare a cheagurilor de sânge.

Mai multe studii au arătat că persoanele care consumă ceai verde au rate mai mici de boli arteriale coronariene. Antioxidanții din ceaiul verde scad colesterolul și tensiunea arterială, previn ateroscleroza și reduc morbiditatea și mortalitatea cardiovasculară.

Potrivit unui raport apărut în Jurnalul European Cardiovascular Prevention and Rehabilitation, ceaiul verde îmbunătățește circulația sangvină la nivelul întregului corp. Cercetătorii au observat o extindere a arterei humerale cu 4% la persoanele sănătoase după 30 de minute de la consumul ceaiului verde.

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Kyoto, consumul de ceai verde ar putea preveni explozia aortei, artera principală a corpului, care pornește de la inimă, trece prin torace și abdomen, apoi prin membrele inferioare.

Din această arteră pornesc toate arterele care aprovizionează cu sânge capul, gâtul, ficatul, rinichii, intestinele și celelalte organe din abdomen.

Această boală se numește anevrism aortic abdominal, și este mai frecventă la vârstnici. Dacă nu se intervine chirurgical în cel mai scurt timp, aorta se poate umfla și crește foarte mult în diametru și se poate rupe, ducând la decesul persoanei.

Cercetătorii au descoperit că polifenolii din ceaiul verde protejează împotriva ruperii arterei și reduc riscul anevrismului de aortă la șobolanii tratați cu o enzimă care induce această boală. Acești antioxidanți ajută la regenerarea elastinei, o proteină esențială care asigură elasticitatea arterelor. Anevrismul aortic abdominal este cauzat de inflamarea și degradarea elastinei din pereții arteriale.

Nu trebuie să uităm că japonezii se numără printre cei mai longevivi oameni din lume. 80% din japonezi beau ceai verde zilnic. Studiile științifice au asociat consumul de ceai verde cu numeroase îmbunătățiri la nivelul sănătății. Mai multe detalii în acest articol.

____________________________________________________________________________________________

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15226633
2. http://www.dailymail.co.uk/health/article-1031192/How-daily-cup-green-tea-healthy-heart-minutes.html
3. https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160823103116.htm
4. http://www.webmd.com/heart-disease/news/20040524/green-tea-extract-arteries

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *