ALOE vera a demonstrat proprietăți anti-OBEZITATE și anti-DIABETICE

Obezitatea a devenit o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Experții în sănătate o consideră o boală epidemică, asociată cu numeroase tulburări metabolice (hiperglicemie, hipertensiune arterială, dislipidemie, inflamații).

Potrivit unui raport apărut în Jurnalul American de Medicină Preventivă, datelor statistice arată că până în anul 2030, 42% din populația Statelor Unite ale Americii va suferi de obezitate.

Aloe Vera – Obezitate și Diabet

O recenzie apărută recent (2016) în Jurnalul Phytotherapy Research a arătat că aloe vera are un rol important în combaterea complicațiilor metabolice. Extractele de aloe vera au fost cercetate pentru efectele lor hipolipidemice și hipoglicemice în studiile pe animale și pe oameni.

La șobolanii cu obezitate indusă de dietă, pudra de gel de aloe vera (în doze de 20 și 200 mg/zi, timp de 3 luni) a redus greutatea corporală cu 41%, potrivit unui studiu citat de cercetătorii pakistanezi. La șobolanii cu diabet, extractul de aloe vera a scăzut glucoza serică cu 52% și colesterolul total cu 31%.

Aceste efecte au confirmate și în studiile umane. De pildă, un studiu clinic din 2013, efectuat la Spitalul Universitar Național Seoul din Coreea de Sud, a arătat că un complex de gel de aloe vera a redus greutatea corporală, masa de grăsime corporală și rezistența la insulină la pacienți obezi cu prediabet sau diabet zaharat netratat.

Sucul de aloe vera este o sursă extraordinară de vitamine, minerale și antioxidanți. Este de altfel una din cele mai hrănitoare plante de pe pământ (vezi acest articol).

Consumat cu regularitate, acesta poate aduce o îmbunătățire notabilă a stării de sănătate. Are efecte tonice generale și energizante, detoxifiante și laxative, imunostimulatoare, anti-colesterolice, antimicrobiene și antivirale, antitumorale și anticancerigene, antiulceroase, anti-îmbătrânire și antiinflamatoare.

Lista afecțiunilor în care aloe vera este indicată este foarte lungă. O puteți vizualiza în acest articol.

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23735317
2. http://medcraveonline.com/AOWMC/AOWMC-05-00122.pdf
3. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.5532/full
4. „Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play