LĂMÂIA are efecte extraordinare asupra VASELOR de SÂNGE, îmbunătățind sănătatea întregului organism

Lămâia este unul din cele mai prețioase daruri venite prin natură de la Dumnezeu pentru sănătatea noastră. Are efecte tonice asupra vaselor de sânge și a mai multor organe și sisteme din corp, de aceea este bine să o includem în dieta noastră zilnică, fie ca atare, fie sub formă de suc.

Sucul de lămâie este recomandat de mulți nutriționiști persoanelor cu probleme de colesterol, ateroscleroză și alte boli cardiovasculare.

Lămâie

Dr. Mercola scrie că antioxidanții diverși din lămâie – esperetina, naringenina și vitamina C – acționează împreună împotriva radicalilor liberi, care provoacă daune serioase la nivelul celulelor și a vaselor de sânge și contribuie la depuneri periculoase de colesterol în pereții arterelor. Acidul citric din sucul de lămâie are un rol important în metabolismul celular.

Unii neurologi recomandă apa cu lămâie persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral, pentru oxigenarea creierului.

Profesorul Ovidiu Bojor citează acțiunea benefică a lămâii asupra aparatului circulator, spunând că aceasta are efecte tonice asupra inimii. Lămâia reduce concentrația de colesterol din sânge și redă elasticitatea arterelor. Sucul de lămâie are totodată și efecte hipotensive, adică ajută la scăderea nivelului tensiunii arteriale mari.

Lămâia este indicată și în alimentația celor care suferă de afecțiuni vasculare care afectează membrele inferioare, precum varice sau flebită.

Este unul din cele mai bune fructe pentru diabetici, întrucât are un indice glicemic foarte scăzut, și în plus, posedă efecte hipoglicemiante naturale.

Un alt beneficiu al lămâii asupra sângelui este stoparea hemoragiilor (nazale, digestive).

Obiceiul de a bea un pahar cu apă și puțin suc de lămâie în fiecare dimineață este cât se poate de sănătos. Lămâia alcalinizează, crește respirația celulară, întărește imunitatea, îmbunătățește digestia și funcțiile ficatului și bilei, combate anemia, protejează sistemul cardiovascular și luptă eficient împotriva infecțiilor.

Se pot consuma până la 200 ml de suc de lămâie pe zi, amestecat cu apă sau miere (limonadă, sirop), sau adăugat în diferite preparate crude sau reci (salate, ciorbe, deserturi fără foc etc).

Se poate urma o cură cu lămâie, începând cu 1 fruct pe zi, adăugând în fiecare zi câte 1 lămâie, până la 10 lămâi pe zi, după care se scade doza până se ajunge la 1 lămâie pe zi.

Surse articol:
1. http://foodfacts.mercola.com/lemon.html
2. „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.