Uleiul de MĂSLINE conține un compus cu efecte antiinflamatoare asemănătoare IBUPROFENULUI

Ibuprofenul este unul din cele mai vândute medicamente din lume. Este folosit pentru ameliorarea durerilor, controlul febrei și reducerea inflamațiilor sau umflăturilor.

Acest antiinflamator sintetic, eliberat fără rețetă, are o listă foarte lungă de efecte secundare. Iată cele mai des întâlnite:

Ulei de Măsline – Ibuprofen

– hemoragii
– anemie, scăderea hemoglobinei
– dureri abdominale, aciditate la stomac, arsuri stomacale
– indigestie, balonare, vomă, diaree
– senzație de plenitudine
– hipertensiunea arterială
– mâncărimi ale pielii
– dureri sau disconfort la nivelul pieptului sau gâtului
– reducerea cantității de urină
– dificultăți de respirație în stare de repaos
– respirație zgomotoasă
– umflături ale feței, degetelor, mâinilor, picioarelor
– oboseală, slăbiciune nejustificată
– îngrășare

Studiile efectuate în ultimele decenii au scos la iveală numeroase substanțe naturale din diferite plante și alimente care pot constitui alternative mai sănătoase la medicamentele antiinflamatoare puternice.

Puțini dintre noi știu că inflamațiile cronice se află la baza unui spectru larg de boli: boli cardiovasculare, diabet, cancer, boli articulare, boli neurodegenerative.

Vestea bună este că aceste inflamații pot fi prevenite sau atenuate cu ajutorul unei alimentații sănătoase. Dieta mediteraneeană tradițională s-a dovedit a fi una din cele mai eficiente în acest sens.

Alimentele care alcătuiesc această dietă conțin compuși care reduc mediatorii pro-inflamatori și oferă o protecție importantă împotriva patologiei bolilor cronice.

Unul din cele mai consumate alimente din dieta mediteraneeană este uleiul de măsline. Cercetătorii de la Universitatea Deakin din Australia au descoperit că acesta conține mai mulți antioxidanți cu efecte antiinflamatoare notabile.

Unul din aceștia se numește oleocanthal, și este un antioxidant din clasa fenolilor. Studiile au arătat că acesta are o acțiune farmacologică asemănătoare Ibuprofenului.

Foarte mulți nutriționiști și fitoterapeuți recomandă înlocuirea uleiului obișnuit cu ulei de măsline în dietă. În scop terapeutic, se pot consuma câte 1-2 linguri de ulei de măsline pe zi. Ajută la scăderea colesterolului și la menținerea sănătății sistemului cardiovasculr. Mai multe detalii despre această cură și beneficiile ei, găsiți în acest articol.

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21443487
2. http://www.greenmedinfo.com/blog/ibuprofen-kills-more-pain-so-what-alternatives
3. https://www.drugs.com/sfx/ibuprofen-side-effects.html
4. http://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/ibuprofen-oral-route/side-effects/drg-20070602

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.