BRUSTURELE vindecă numeroase boli datorită forței sale purificatoare asupra sângelui, rinichilor și colonului
Brusturele curăță tot corpul și este un adevărat antidot împotriva îmbolnăvirilor de tot felul. Cercetătorul Virginia Ciocan citează rezultatele unor studii recente care au demonstrat forța terapeutică extraordinară a brusturelui.
Această plantă medicinală poate fi considerată un tonic excelent pentru apărarea organismului de infecții și multe alte boli care afectează diferite organe și sisteme din corp.
Efectele sale vindecătoare se datorează în primul rând acțiunii detoxifiante puternice. Rădăcina de brusture este folosită din vechime ca un purificator eficient al sângelui.
Brusturele elimină toxinele și radicalii liberi din sânge, reduce colesterolul și trigliceridele, curăță rinichii și colonul. Are proprietăți diuretice și laxative puternice.
Elimină excesul de apă din corp, combate infecțiile urinare datorită acțiunii dezinfectante și antimicrobiene asupra aparatului urinar.
Brusturele menține și vasele de sânge curate, împiedicând formarea de cheaguri periculoase și a inflamațiilor.
Nu trebuie omis faptul că brusturele are proprietăți antitumorale. Ajută atât la prevenirea bolii canceroase, cât și la tratarea ei.
În ce boli poate fi folosit brusturele
– lipsă de vitamine și minerale
– constipație
– polipi intestinali
– hepatită virală și alcoolică
– diabet
– nisip și pietre la rinichi
– cistită, nefrită, pielo-nefrită
artrită reumatoidă
– gută
– infecții cu HIV-SIDA
– radiații
– cancer la colon, cancer la sân, alte cancere
– psoriazis
– eczeme alergice
– mătreață
– căderea părului
Moduri de administrare
Brusturele se poate administra sub formă de ceai, tinctură sau pulbere, preparate din rădăcinile plantei.
Pulberea se obține din rădăcinile și rizomii uscați de brusture și măcinate prin râșnița de cafea. Pudra rezultată se cerne printr-o sită fină și se păstrează într-un borcănel de sticlă cu capac, maxim 2 săptămâni, apoi se prepară o nouă cantitate de pulbere.
Se ia câte ½ linguriță de pulbere, de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol. Înainte de a o înghiți, se ține sub limbă circa un minut.
Sursă: „Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan