SPIRULINA scade COLESTEROLUL și TRIGLICERIDELE și îmbunătățește GREUTATEA CORPORALĂ (studii)

Spirulina este un supliment alimentar excepțional, foarte bogat în nutrienți: proteine (mai multe decât carnea), vitamine, minerale, antioxidanți.

Are beneficii atât pentru cei bolnavi, cât și pentru cei sănătoși, pentru adulți și vârstnici. Este recomandată mai ales în alimentația persoanelor supraponderale și celor cu colesterol și tensiune arterială mare.

Spirulina

Spirulina

Studiile au confirmat beneficiile acestei alge în diferite boli:

– hipertensiune arterială, colesterol mare
– cancer
– deficite imunitare și cognitive
– alergii
– anemie
– tulburări de memorie
– diabet
– boala ficatului gras, obezitate
– sindrom premenstrual
– candidă, HIV, hepatita C
– otrăviri și intoxicații, radiații

Spirulina reduce grăsimile din corp

Studiile recente au arătat că spirulina are efecte bune asupra grăsimilor din sânge și din corp.

O meta-analiză realizată recent (2016) de cercetătorii români de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, și cercetătorii de la Universitățile din Iran, Australia și Polonia, a arătat că suplimentele cu spirulină reduc semnificativ concentrațiile plasmatice de colesterol total, colesterol LDL și trigliceride.

Un alt studiu, tot din 2016, efectuat la Universitatea de Științe Medicale din Polonia – Departamentul de Boli Interne, Tulburări Metabolice și Hipertensiune, a arătat de asemenea că spirulina are efecte benefice asupra greutății corporale.

După 3 luni, consumul de spirulină a îmbunătățit indicele de masă corporală, greutatea, tensiunea arterială și funcția endotelială la persoanele supraponderale cu hipertensiune arterială.

Un studiu din 2008 realizat de coreeni a arătat că spirulina are efecte bune asupra profilurilor lipidelor, variabilelor imune și capacității antioxidante la persoanele sănătoase.

Cercetătorii au investigat eficiența spirulinei ca aliment funcțional la vârstnicii sănătoși. Au obținut rezultate foarte bune. Spirulina a redus colesterolul, a avut efecte antioxidante și imunomodulatoare.

Spirulina poate fi consumată sub formă de pulbere sau pastile. Poate fi adăugată în sucuri, smoothie-uri, sosuri, pateuri și alte rețete fără foc (raw-vegan). În acest articol veți găsi un mod simplu de a consuma pulberea de spirulină zilnic.

__________________________________________________________________________________________

Surse articol:

1. http://www.greenmedinfo.com/article/meta-analysis-showed-significant-effect-supplementation-spirulina-reducing
2. http://www.greenmedinfo.com/article/regular-consumption-spirulina-improves-bmi-and-weight-and-also-results
3. http://www.greenmedinfo.com/article/spirulina-has-favorable-effects-lipid-profiles-immune-variables-and-antioxidant-capacity
4. http://www.well-beingsecrets.com/spirulina-benefits/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.