Combinația dintre USTUROI și LĂMÂIE ajută la scăderea COLESTEROLULUI, a TENSIUNII arteriale și a indicelui de masă corporală (studii + rețetă)

Combinația dintre usturoi, lămâie și miere este un remediu tradițional foarte popular pentru bolile cardiovasculare. Studiile științifice au confirmat eficiența acestor ingrediente, consumate separat sau împreună.

Un studiu recent, realizat de cercetătorii iranieni, publicat în iulie 2016, a arătat că amestecul de usturoi și suc de lămâie are efecte benefice asupra profilului lipidelor (grăsimi) și îmbunătățește factorii de risc cardiovascular.

Usturoi cu Lămâie Pentru Colesterol și Tensiune

Usturoi cu Lămâie Pentru Colesterol și Tensiune

Studiile confirmă rețeta de usturoi și lămâie

Studiul a fost realizat pe 112 pacienți diagnosticați cu hiperlipidemie moderată, cu vârsta între 30 și 60 de ani. Hiperlipidemia înseamnă o creștere anormală a nivelului de grăsimi din sânge) și este un factor de risc major pentru ateroscleroză.

Pacienții au fost împărăți în mod aleatoriu în 4 grupuri:

– grupul 1 a primit 20 g de usturoi pe zi, plus 1 lingură de suc de lămâie
– grupul 2 a primit 20 g de usturoi pe zi
– grupul 3 a primit 1 lingură de suc de lămâie pe zi
– grupul 4 nu a primit nici usturoi, nici lămâie

Studiul a durat 8 săptămâni. Rezultatele au arătat o scădere semnificativă a colesterolului total, a colesterolului LDL și a fibrinogenul (factor de coagulare a sângelui) la grupul 1, care a primit usturoi și lămâie. De asemenea, la grupul 1 a fost înregistrată o scădere mai mare a tensiunii arteriale sistolice și diastolice și a indicelui de masă corporală.

Usturoi cu lămâie și miere – rețetă

Ingrediente

• 100 g de miere polifloră
• 100 ml de suc de lămâie
• 10 căței de usturoi

Preparare

Curățați cățeii de usturoi de coajă și zdrobiți-i. Puneți-i într-un borcan. Adăugați mierea de albine și amestecați. Stoarceți sucul de lămâie și adăugați-l peste restul ingredientelor. Amestecați cu o lingură de lemn până la omogenizare.

Închideți borcanul ermetic și păstrați-l în frigider. În fiecare seară, ae ia 1 lingură de preparat și se adaugă într-un pahar cu apă caldă. Se amestecă bine și se bea.

După terminarea preparatului, se face o pauză de 7 zile, apoi cura se mai repetă o dată.

Nu preparați acest remediu în cantități mai mari, deoarece nu este indicat să stea mai mult de 3-4 zile (la frigider).

Usturoiul este una din cele mai eficiente arme împotriva bolilor cardiovasculare, datorită faptului că are efecte hipotensoare și hipocolesterolemiante.

Un studiu realizat la Universitatea Kuwait – Facultate de Științe – Departamentul de Științe Biologice a arătat că includerea usturoiului în dietă poate ajuta la scăderea colesterolului, trigliceridelor și a glicemiei.

Studiul a fost realizat pe șobolani. Au fost folosite extracte de usturoi crud și usturoi fiert în doze mici și doze mari. Usturoiul crud în doze mari a avut efecte semnificative în scăderea nivelurilor de colesterol, trigliceride și glucoză.

O recenzie realizată în anul 2013 pe 39 de studii clinice de cercetătorii de la Universitatea din Adelaide, Australia, a arătat că preparatele pe bază de usturoi pot fi considerate o alternativă mult mai sigură pentru medicamentele de scădere a colesterolului la persoanele cu un nivel crescut de colesterol.

Usturoiul a redus colesterolul seric total cu 17 ± 6 mg/dL și colesterolul LDL cu 9 ± 6 mg/dL la persoanele cu un nivel crescut de colesterol (200 mg/dL).

Aceste rezultate sugerează că usturoiul poate reduce riscul evenimentelor coronariene cu 38%.

Nu doar sucul, ci și coaja de lămâie are efecte benefice asupra vaselor de sânge. Studiile au arătat că inclusiv coaja de lămâie are beneficii la nivel cardiovascular, prin faptul că ajută la scăderea colesterolului plasmatic și din ficat, a tensiunii arteriale și a obezității cauzate de dietă.

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4977979/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16484567
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23590705
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2581754/
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11990004

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.