ȚELINA, MORCOVII și ROZMARINUL conțin LUTEOLINĂ – un antioxidant care îmbunătățește MEMORIA și protejează CREIERUL

Studiile realizate în ultimii ani au scos la iveală foarte mulți compuși din plante și alimente care au efecte extraordinare asupra creierului. Curcumina și luteolina sunt doi dintre aceștia.

Luteolina este un flavonoid cu o acțiune antioxidantă, antiinflamatoare, neuroprotectoare și anticancerigenă. Se găsește în mod natural într-o serie de alimente și plante:

Alimente Benefice Pentru Creier

Alimente Benefice Pentru Creier

– morcovi
– țelină, apio
– anghinare
– mentă, rozmarin, oregano
– pătrunjel, cimbru, busuioc
– ulei de măsline
– spanac, salată verde
– kale
– conopidă
– sfeclă
– lămâi
– ceai de mușețel

Un studiu realizat la Universitatea de Farmaceutică Gifu din Japonia a arătat că luteolina pătrunde în creier și reduce simptomele de depresie. Acest antioxidant are de asemenea o acțiune anxiolitică (reduce anxietatea) și îmbunătățește memoria.

Cercetătorii chinezi de la Departamentul de Neurologie din cadrul Spitalului Central Xinxiang din Henan au arătat că luteolina ameliorează semnificativ tulburările de memorie și de învățare spațială la animalele de laborator.

Studiile in vivo pe șobolani de laborator au arătat că acest flavonoid protejează împotriva disfuncțiilor cognitive induse de hipoperfuzie cerebrală cronică și poate îmbunătăți memoria în tulburările neurodegenerative.

Hipoperfuzia înseamnă o insuficiență circulatorie la nivel cerebral. Întrucât creierul nu este suficient de bine alimentat cu sânge, pot să apară stări de leșin și pierderea cunoștinței.

La șoarecii obezi, luteolina a demonstrat efecte protectoare inclusiv împotriva defectelor cognitive cauzate de o dietă bogată în grăsimi.

Cercetătorii americani și chinezi au realizat un studiu în anul 2014 în care au demonstrat că luteolina este un compus natural sigur care poate preveni sau trata leziunile cerebrale traumatice, și patologiile bolii Alzheimer asociate acestor leziuni.

Un alt studiu realizat la Școala de Medicină din cadrul Universității Jinan din China a arătat că luteolina are un potențial terapeutic în tratamentul tulburărilor neuroinflamatorii.

Cunoscând toate aceste efecte benefice ale luteolinei, persoanele cu probleme de memorie ar trebui să consume mai multe alimente care conțin acest antioxidant, dacă nu sunt interdicții din partea medicului sau nutriționistului.

Surse articol:
1. https://www.sciencedaily.com/releases/2010/07/100708141622.htm
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21881237
3. https://selfhacked.com/2016/06/07/top-11-science-based-health-benefits-luteolin/
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19857483
5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19149659
6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4838167/
7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3907845/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.