RIDICHEA macerată în MIERE îmbunătățește funcția FICATULUI
Ridichea este una din legumele cu efecte benefice asupra ficatului, fiind recomandată în diverse afecțiuni hepatice. Pentru această rețetă poate fi folosită atât ridichea roșie, cât și cea neagră, în funcție de anotimp. Îndeosebi ridichea neagră stimulează celula hepatică.
Doctorul Eugen Giurgiu recomanda siropul de ridiche pentru îmbunătățirea funcției ficatului. Siropul se obține prin macerarea ridichilor în miere. Este un leac 100% natural, foarte ușor de preparat în casă.
Ridiche cu miere pentru ficat – rețetă
Se folosesc 5-6 ridichi, care se spală bine și se dau pe răzătoare. Se pun într-un borcan și se toarnă miere polifloră, cât să acopere conținutul. Se închide ermetic și se pune borcanul pe masa din bucătărie. Se lasă la macerat 12 ore, preferabil de seara până a doua zi.
Dimineața se strecoară sucul rezultat și se păstrează în sticluțe brune, de la tincturi vechi. Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, după masă. Cura se face pe o durată mai lungă de timp. Doctorul Giurgiu spunea că eficiența acestui preparat se vede în timp, și nu peste noapte.
Alte beneficii
Ridichea neagră este diuretică și ușor sedativă (calmantă) asupra sistemului nervos. Ajută la golirea vezicii biliare, împiedică formarea pietrelor la bilă, ficat și rinichi.
Are efecte benefice asupra sistemului respirator, acest preparat fiind adesea recomandat în tuse și răceli. Subțiază secrețiile bronșice, susține expectorația și eliminarea substanțelor nocive din bronhii și plămâni.
Siropul de ridiche și miere poate fi util și în alte afecțiuni în care este indicată ridichea:
– afecțiuni digestive
– afecțiuni pulmonare
– tuse, sinuzită, rinită
– scorbut
– icter
– constipație
– viermi intestinali
– insomnie
– excitabilitate nervoasă
– artrită
– rahitism, scorbut
Înainte de a începe un tratament naturist, consultați medicul, pentru a vă asigura că nu există interacțiuni ale ingredientelor cu unele medicamente pe care le luați.
Surse articol:
1. „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Călin Ianța, Mihai Minoiu
2. „Cancerul – Tratamente Naturiste”, Eugen Giurgiu