RIDICHEA macerată în MIERE îmbunătățește funcția FICATULUI

Ridichea este una din legumele cu efecte benefice asupra ficatului, fiind recomandată în diverse afecțiuni hepatice. Pentru această rețetă poate fi folosită atât ridichea roșie, cât și cea neagră, în funcție de anotimp. Îndeosebi ridichea neagră stimulează celula hepatică.

Doctorul Eugen Giurgiu recomanda siropul de ridiche pentru îmbunătățirea funcției ficatului. Siropul se obține prin macerarea ridichilor în miere. Este un leac 100% natural, foarte ușor de preparat în casă.

Ridiche cu Miere

Ridiche cu Miere

Ridiche cu miere pentru ficat – rețetă

Se folosesc 5-6 ridichi, care se spală bine și se dau pe răzătoare. Se pun într-un borcan și se toarnă miere polifloră, cât să acopere conținutul. Se închide ermetic și se pune borcanul pe masa din bucătărie. Se lasă la macerat 12 ore, preferabil de seara până a doua zi.

Dimineața se strecoară sucul rezultat și se păstrează în sticluțe brune, de la tincturi vechi. Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, după masă. Cura se face pe o durată mai lungă de timp. Doctorul Giurgiu spunea că eficiența acestui preparat se vede în timp, și nu peste noapte.

Alte beneficii 

Ridichea neagră este diuretică și ușor sedativă (calmantă) asupra sistemului nervos. Ajută la golirea vezicii biliare, împiedică formarea pietrelor la bilă, ficat și rinichi.

Are efecte benefice asupra sistemului respirator, acest preparat fiind adesea recomandat în tuse și răceli. Subțiază secrețiile bronșice, susține expectorația și eliminarea substanțelor nocive din bronhii și plămâni.

Siropul de ridiche și miere poate fi util și în alte afecțiuni în care este indicată ridichea:

– afecțiuni digestive
– afecțiuni pulmonare
– tuse, sinuzită, rinită
– scorbut
– icter
– constipație
– viermi intestinali
– insomnie
– excitabilitate nervoasă
– artrită
– rahitism, scorbut

Înainte de a începe un tratament naturist, consultați medicul, pentru a vă asigura că nu există interacțiuni ale ingredientelor cu unele medicamente pe care le luați.

Surse articol:

1. „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Călin Ianța, Mihai Minoiu
2. „Cancerul – Tratamente Naturiste”, Eugen Giurgiu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.