REȚETE naturiste contra depunerilor de grăsimi în ARTERE (ateroscleroză)

Cercetătorii de la Institutul de Biologie de la Universitatea din California spun că ateroscleroza este principala cauză a bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral în lume.

Această boală care afectează arterele mari este responsabilă pentru 50% din toate decesele înregistrare în societățile occidentale.

Remedii Ateroscleroză

Remedii Ateroscleroză

Oamenii de știință susțin că ateroscleroza nu este o boală degenerativă inevitabilă asociată cu înaintarea în vârstă, ci mai degrabă o boală cronică inflamatoare, care poate cauza evenimente clinice acute, precum tromboza coronariană și infarct.

Ateroscleroza înseamnă o acumulare de placă în interiorul arterelor – vase de sânge care transportă sângele oxigenat la inimă și alte organe din corp. Poate afecta orice arteră din corp (din inimă, creier, brațe, picioare, pevis, rinichi).

Această placă este formată din grăsimi, colesterol, calciu și alte substanțe regăsite în sânge. În timp, ea se poate întări și cauza îngustarea arterelor și implicit o deficiență în oxigenarea corectă a corpului.

Ateroscleroza este mai frecventă în țările dezvoltate, fiind cauzată în multe cazuri de alimentația bogată în grăsimi de origine animală.

Simptomele asociate cu ateroscleroza:

– dureri de cap
– agitație, depresie
– probleme de memorie
– oboseală
– extremități reci
– dureri la mers (cârcei)

Remedii naturiste pentru ateroscleroză

Pentru prevenirea acestei boli, este important să se evite sedentarismul, oboseala cronică, alimentația nesănătoasă, stresul și enervările.

Autorii de remedii naturiste recomandă câteva rețete simple pentru tratarea aterosclerozei pe bază de alimente și plante medicinale.

Suc de ceapă

Se face o cură de 30 de zile cu suc de ceapă obținut din bulbi, cu ajutorul unui storcător.  Doza este de 15-30 de picături pe zi, adăugate în puțină apă.

Cura cu lămâi

Lămâile se pot consuma ca atare ori sub formă de salată, suc ori limonadă, îndulcite cu miere. Cura durează 19 de zile. Se începe cu 1 lămâie pe zi. Doza se crește treptat, câte 1 lămâie pe zi, până în ziua a 10-a, când se consumă 10 lămâi, după care se scade câte 1 lămâie, până se ajunge la 1 lămâie pe zi.

Ceai de măceșe

Se pune 1 lingură de fructe într-un ibric cu 250 ml de apă. Se fierbe 10 minute la foc mic, apoi se strecoară. Se poate îndulci cu miere. Se bea 1 cană dimineața și 1 cană după-amiază.

Infuzie sau tinctură de păducel

Se pune 1 linguriță de plantă (flori și frunze mărunțite sau fructe) la infuzat în 200 ml de apă. Se lasă la infuzat un sfert de oră, apoi se strecoară. Se bea doar această cantitate, distribuită pe parcursul zilei.

Sau se poate lua tinctură de păducel, câte 10-15 picături, de 3 ori pe zi, înainte de mese. Tinctura se poate prepara în casă din 20 g de plante mărunțite la 100 ml de alcool de 70 de grade. Se lasă la macerat 10 zile, agitând sticla zilnic.

Cura cu mere

Se consumă câte 1 kg de mere pe zi, pe perioade lungi de timp.

Sucuri:

• suc de morcov: se bea 1 pahar dimineața pe stomacul gol și 1 pahar seara, înainte de culcare.
• suc de cătină: se bea câte 1-2 pahare pe zi, îndulcit cu miere.
• suc de pătlăgele coapte: se bea câte 1 pahar pe zi, în cure de lungă durată.

Ulei de nucă

Se găsește la magazinele naturiste. Se ia câte 1 lingură pe zi, ca atare, sau adăugat în salate.

Secară

Se recomandă consumul de pâine de secară, la toate mesele zilei.

Atenție, deși aceste remedii sunt naturale, este bine să se ceară sfatul medicului înainte de a începe un tratament naturist, deoarece pot exista interacțiuni cu unele medicamente pe care deja le luați.

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11001066
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMHT0023229/
3. „Rețete Naturiste Pentru Bolile Cardiovasculare”, Constantin Pârvu, Emilia Elena Iancu, Rodica Constantin

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.