Tratament cu PĂDUCEL pentru calmarea afecțiunilor CARDIACE și bolilor de NERVI (palpitații, anxietate, atac de panică etc)

Numeroase cercetări au demonstrat eficiența păducelului în prevenirea și tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Această plantă este cu atât mai valoroasă cu cât studiile clinice au demonstrat că este extrem de sigură și nu produce interacțiuni cu alte medicamente.

Păducelul este în mod deosebit benefic în primele faze ale progresiei unei boli cardiovasculare.

Păducel

Păducel

Profesorul doctor în fiziologie vegetală și specialist în fitoterapie Constantin Milică de la Universitatea de Agronomie din Iași recomandă tinctura de păducel pentru efectele sale calmante în combaterea următoarelor afecțiuni sau simptome:

• tensiune arterială mare
• palpitații
• angină pectorală
• nervozitate
• anxietate
• atac de panică
• tetanie
• emotivitate crescută
• depresie psihică
• oboseală fizică sau psihică acută
• amnezie
• tulburări de somn

Tinctură de păducel – rețetă

Tinctura de păducel se poate prepara din flori, frunze și fructe uscate, sau se poate procura de la magazinele naturiste. În cazul în care aveți în casă păducel uscat, urmați această rețetă:

Puneți 10 linguri de flori, frunze sau fructe uscate de păducel (mărunțite sau măcinate) într-un borcan de sticlă. Turnați peste ele 500 ml de alcool de 60 de grade și amestecați. Închideți borcanul ermetic și lăsați plantele la macerat timp de săptămâni.

După perioada de macerare, tinctura rezultată se strecoară în sticluțe brune (de la tincturi mai vechi), prevăzute cu dop picurător.

Cum se administrează tinctura de păducel 

Se pun 10-15 picături de tinctură într-un sfert de pahar (50 ml) de apă, se amestecă și se consumă cu jumătate de oră înainte de masă. Această cantitate se administrează încă de 2 ori pe zi (în total de 3 ori pe zi). Se pot face cure de câte 3 săptămâni pe lună.

Tinctură de păducel cu tinctură de talpa-gâștii

Această combinație este și mai eficientă în combaterea tensiunii arteriale mari. Pe durata curei se va urma o dietă vegetariană, în care trebuie să primeze cruditățile. Se vor exclude produsele sărate, sarea în exces și condimentele foarte picante.

Boli de nervi

În afecțiunile nervoase, efecte foarte bune are tinctura de păducel în combinație cu tinctură de valeriană. Cele două tincturi se amestecă în cantități egale și se administrează câte 30-50 ml, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale ale zilei.

Menopauză

Se ia câte 1 linguriță de tinctură de păducel, de 3-4 ori pe zi. Cura durează 30 de zile, timp în care se va insista pe un regim bogat în crudități și lactate. Ajută la ameliorarea disconfortului asociat perioadei de menopauză.

Dacă nu aveți voie de alcool, se poate utiliza infuza de păducel. Este la fel de benefică în prevenirea și tratarea simptomelor asociate bolilor cardiovasculare, îndeosebi la vârstnici. Se folosește 1 linguriță de plantă uscată la 1 cană (250 ml) de apă clocotită. Se lasă 10-15 minute la infuzat. Se administrează câte 1 cană, de 2-3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Se fac cure de 2-4 luni.

Varice pronunțate

Se administrează infuzia de păducel în cantități mari, până la 1 litru pe zi. După ce ați strecurat plantele, se adaugă în infuzie coaja de la 1 lămâie, și se lasă la macerat 1 oră. Se face o cură de lungă durată, de 5 luni.

Surse articol:

1. http://www.farmacia-verde.ro/2013/01/30/hipertensiunea-scade-daca-urmati-o-cura-cu-tinctura-de-paducel/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249900/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.