Uleiul de cimbru funcționează ca un antibiotic natural – recomandările doctorului Doru Laza

Dr. Mercola consideră că atunci când avem o infecție microbiană, este mult mai bine să apelăm la agenți antibacterieni naturali.

Aceștia sunt mai siguri și mai lipsiți de efecte secundare. Însă acestă decizie trebuie luată doar de medic.

Uleiul de cimbru funcționează ca un antibiotic natural

Uleiul de cimbru funcționează ca un antibiotic natural

Un studiu prezentat la Conferința Societății Pentru Microbiologie Generală din Edinburg a arătat că uleiurile esențiale pot fi considerate alternative eficiente și mai ieftine pentru antibiotice în lupta împotriva bacteriilor rezistente la medicamentele de sinteză.

Dintre uleiurile testate, cele mai puternice împotriva speciilor de stafilococ auriu s-au dovedit a fi uleiul esențial de cimbru și cel de scorțișoară.

Uleiul esențial de cimbru are proprietăți antibacteriene, antispasmodice, antireumatice, expectorante, hipertensive și calmante.

Efectele sale medicinale puternice se datorează în mod deosebit celor doi compuși activi: timol și carvacrol.

Cercetătorii sunt de părere că acesta ar putea ajuta la reducerea utilizării abuzive de antibiotice și scăderea riscului de formare de noi tulpini de microorganisme rezistente.

Potrivit Jurnalului Food Microbiology, uleiul esențial de cimbru și cel de busuioc sunt utile inclusiv împotriva bacteriilor și a germenilor care pot contamina produsele alimentare: specii de Salmonella, Shigella, Enterococcus, E. coli și Pseudomonas.

Cura cu ulei de cimbru

Doctorul Doru Laza recomandă cura cu ulei esențial de cimbru cu o eficiență similară antibioticelor. Nu este indicată în răceli ușoare, fără febră.

Se amestecă 3 picături de ulei esențial de cimbru cu 2 ml de ulei de măslin. Se trage amestecul într-o seringă, și se administrează câte 1/3 din cantitatea din seringă, de 3 ori pe zi. Amestecul se păstrează la frigider.

Sau se poate face o cură de 3 zile în care se începe cu 1 picătură de ulei, iar cantitatea crește treptat, cu câte 1 picătură pe zi.

Ziua 1: se amestecă 1 picătură de ulei esențial de cimbru cu 2 ml de ulei de măslin. Amestecul se împarte în 4 rații egale, care se administrează de-a lungul zilei, cu ajutorul unei seringi.

Ziua 2: se amestecă 2 picături de ulei esențial de cimbru cu 2 ml de ulei de măslin. Se procedează la fel.

Ziua 3: se amestecă 3 picături de ulei esențial de cimbru cu 2 ml de ulei de măslin. Se împarte în 3 rații, care se administrează pe parcursul zilei.

În amigdalite cu febră, se amestecă 3 picături de ulei esențial de cimbru cu 6 picături de ulei esențial de lavandă și 3 ml de ulei de măsline. Amestecul se împarte în 3 rații care se administrează pe parcursul zilei.

Atenție! Uleiul esențial pe care îl folosiți trebuie să fie pentru uz intern, nu pentru uz extern!

Surse articol:
1. http://articles.mercola.com/herbal-oils/thyme-oil.aspx
2. http://documents.tips/documents/cura-cu-ulei-esential-de-cimbru-reteta-dr-doru-laza.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]