Cancer de piele – simptome şi tratamente naturiste

Cancerul pielii este depistat în special la persoanele blonde. 80% din cei diagnosticaţi cu această formă de cancer au un pigment epidermic albicios din naştere.

Putem vorbi în acest context despre o influenţă directă negativă a razelor ultraviolete. Este esenţial pentru persoanele blonde să protejeze pielea în timpul expunerilor la radiaţiile UV puternice.

Cancer de piele – simptome si tratamente naturiste

Cancer de piele – simptome si tratamente naturiste

Tumorile epiteliale maligne dau pielii o culoare albicioasă-gălbuie, cu aspect slăninos.

Pielea este dură la atingere, şi pot să apară umflături, pete în podul palmelor şi tălpilor, neoformaţii nodulare, ulcerate sau infiltrate.

Apare cel mai adesea la faţă sau la buze, sub forma unei mici ulceraţii care se extinde şi care produce sângerări.

Ceaiuri pentru cancer de piele

1. Se beau 4 căni de ceai de urzică, gălbenele, ventrilică şi coada-şoricelului în părţi egale. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă din amestec la o cană de apă.

2. Decoct din: 30 g coada-calului, 20 g brusture, 15 g coada-şoricelului, 5 g frunze de nuc, 15 g trei fraţi pătaţi, 10 g gălbenele, 10 g urzică, 5 g lăsnicior.

Plantele se fierb într-o jumătate de litru de apă 30 de minute şi se infuzează un sfert de oră. Se beau 50 ml, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

3.Se bea o cană de macerat de vâsc de pin, o dată pe zi, în 3-4 reprize.

4. Macerat de pulbere din: o linguriţă de brusture cu scaieţi, 2 linguriţe de trei fraţi pătaţi, 2 linguriţe de coada-calului şi o linguriţă de rădăcină şi frunze de urzică.

Se înmoaie pulberea în jumătate de litru de apă de seara până a doua zi.

Dimineaţa se filtrează şi preparatul obţinut se pune deoparte. Plantele rămase după filtrare se pun la fiert 30 de minute în jumătate de litru de apă.

Când se răceşte, se amestecă cele două extracte şi se păstrează la rece. Se bea câte o jumătate de pahar, de 4 ori pe zi, înainte de masă.

Alifii și comprese pentru cancer de piele

1. Pentru pielea încă închisă la culoare – se fac tamponări ale pielii cu suc de rostopască. Dacă suprafaţa afectată este mare, se tamponează doar marginea. Nu se ating rănile deschise.

2. Dacă pielea prezintă pete închise la culoare, asemănătoare unor cruste – se unge zona cu suc de drăgaică (sânziene). Sau se poate folosi alifie de drăgaică, prin combinarea sucului de drăgaică cu unt.

3. Dacă pielea nu prezintă leziuni – se aplică tinctură de arnică, apoi alifie de tătăneasă, gălbenele, plop negru şi cetină de negi.

4. Dacă pielea are răni deschise, urât mirositoare – se fac spălături alternative cu infuzie călduţă de coada-calului şi cu ceai de nalbă obţinut prin extract rece. Marginile rănilor se ung cu suc de rostopască şi apoi cu alifie de gălbenele.

5. Pe rănile deschise – se aplică direct pe rană terci de frunze de pătlagină. Noaptea se pun comprese cu infuzie de coada-calului şi nalbă.

6. Dacă suprafeţele cu răni deschise sunt multe – se fac băi complete cu coada-calului şi nalbă sau cimbru.

7. Se fac aplicaţii de cataplasme cu tinctură de gălbenele diluată în apă fiartă şi răcită, sau cu alifie de gălbenele.

8. Se unge pielea cu ulei de ricin (odată pe zi), apoi se aplică o compresă cu apă călduţă, se ţine 30 de minute şi se clăteşte cu apă şi săpun.

9. Se pun comprese cu varză zdrobită, sucuri de legume şi fructe, bitter suedez.

10. Se pun zilnic comprese cu frunze de toporaşi (violete) strivite. Se ţin minim o oră.

11. Se aplică comprese cu tinctură de muguri de plop negru, timp de 2 ore, apoi se unge pielea cu unguent de muguri de plop.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.