Compresele cu USTUROI pe tălpi ajută la scăderea FEBREI asociate cu congestia bronșică

Febra la copii trebuie să ne sperie atunci când aceasta depășește următoarele praguri:

– la bebelușii de 3 luni sau mai mici: febra peste 38 de grade Celsius.
– uUn bebeluș mai mic de 6 luni trebuie văzut de medic dacă termometrul indică o febră de 38,3 grade Celsius sau mai mare.
– febra peste 40 de grade Celsius.
– febra la copiii cu sistemul imunitar scăzut.
– febra care durează 3 zile sau mai mult, fără o cauză evidentă

Comprese cu Usturoi

Comprese cu Usturoi

În afara acestor cazuri, se pot folosi unele mijloace naturale pentru coborârea febrei.

Am găsit această rețetă pe site-ul Botanical, recomandată de Andrea Candee, o botanistă renumită în New York pentru tratamentele sale unice în boala Lyme și a infecțiilor virale.

Congestia mucoasei bronhice poate fi cauzată de o infecție virală sau bacteriană la nivelul căilor respiratorii, sau poate apărea ca urmare a inhalării unor substanțe iritante, precum praf, fum sau alți agenți poluanți.

Usturoi pentru scăderea febrei – rețetă

Puneți o mână de căței de usturoi în blender și mixați până se zdrobesc bine. Întindeți pasta obținută pe o bucată de tifon împăturit în mai mult staturi.

Pentru ca usturoiul să nu irite pielea, ungeți înainte tălpile cu ulei de măsline. Aplicați tifonul cu usturoi și fixați-l cu o bucată de tifon curat sau cu altă legătură. La final, încălțați picioarele cu șosete de bumbac.

Lăsați usturoiul să acționeze peste noapte. Asigurați-vă că aveți suficientă apă de băut aproape, pentru a preveni deshidratarea. Monotorizați temperatura.

Dacă este necesar, se poate aplica o nouă compresă cu usturoi dacă acesta este absorbit de corp.

Tălpile au o capacitate mare de absorbție a substanțelor. Din acest motiv, la scurt timp după aplicarea compreselor, se va simți în gură gust de usturoi. Acesta este semnul care dovedește că usturoiul a fost absorbit de către corp.

Alte rețete asemănătoare

♣ Albuș de ou, cartofi sau ceapă

Un alt leac de casă pentru scăderea rapidă a febrei este cel pe bază de albuș de ou. Se înmoaie o bucată de pânză (sau șosete) în albuș de ou bătute și se aplică pe tălpi. Se lasă până când albușul se usucă. La copii se pot folosi 2-3 albușuri, iar la adulți până la 5 albușuri. Acestea extrag căldura intensă din cap până la picioare. La fel de bine se pot folosi cartofi sau ceapă date pe răzătoare.

♣ Oțet de mere

Înmuiați o cârpă în oțet de mere și aplicați-o pe frunte și pe stomac, sau pe picioare. Oțetul de mere poate fi adăugat și în baie. Oțetul de mere trage afară căldura excesivă.

♣ Lămâie

Înmuiați șosetele sau un prosop în suc de lămâie cald și apă și aplicați-le pe picioare.

Surse articol:
1. http://botanical.com/site/by_you/acandee_flu.html
2. http://www.organicauthority.com/sanctuary/6-natural-fever-treatments.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.