EXPECTORANT natural pentru adulți și copii – rețeta dr. N. Mihăilescu

Această rețetă a fost publicată într-o carte a doctorului N. Mihăilescu, apărută în anul 1977 la editura Ceres. Se numește „Mipola”, și este un leac de casă cu efecte expectorante. Autorul îl recomandă atât persoanelor adulte, cât și copiilor.

După cum o sugerează subtil numele ei, această băutură conține pătlagină, o plantă medicinală utilizată din vechime datorită proprietăților sale vindecătoare remarcabile.

Expectorant Natural

Expectorant Natural

Băutură expectorantă – rețetă

Pătlagina este foarte bogată în compuși cu efecte antiinflamatoare, anti-toxice, expectorante, antiseptice, antivirale, anti-microbiene, imuno-modulatoare, antibiotice ușoare, sedative, diuretice, anestezice, hipotensive, antireumatice și anti-cancerigene.

Ingrediente

• 150 ml de infuzie de pătlagină
• 1 linguriță de suc de lămâie
• 50 g de miere

Preparare

Pentru prepararea infuziei se folosesc frunze de pătlagină. Ideal ar fi să aveți în casă pătlagină culeasă cu propriile mâini, dintr-o zonă nepoluată din natură. Dacă nu aveți această posibilitatea, cumpărați ceai de pătlagină la vrac de la magazinele naturiste.

Se folosesc 1-2 lingurițe de frunze uscate și fărâmițate la 1 cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-8 minute, apoi se strecoară.

După ce s-a răcorit, se adaugă sucul de lămâie proaspăt stors și mierea de albine. Amestecați bine, până la dizolvarea completă a mierii.

Mod de administrare

Copii peste 2 ani – 1 lingură, de 3-6 ori pe zi
Adulți – 300 ml pe zi, timp de 2-3 zile

Acest remediu se prepară întotdeauna proaspăt. Nu se lasă să stea de pe o zi pe alta. Adulții pot adăuga și un gălbenuș de ou. Acesta se freacă bine cu mierea de albine și sucul de lămâie, apoi se incorporează în infuzie și se servește imediat.

Efecte terapeutice

– favorizează expectorația
– acționează ca un agent bacteriostatic, care împiedică reproducerea bacteriilor
– fluidifică secrețiile bronșice și ușurează eliminarea

Acest preparat are și unele contraindicații. Persoanele care suferă de diabet, obezitate sau alergi la produsele apicole nu vor consuma acest leac.

Este bine ca înainte de a folosi acest remediu să cereți avizul medicului.

Sursă: http://www.herballegacy.com/Ahlborn_Chemical.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.