Nici o BOALĂ nu poate exista într-un corp cu un pH ALCALIN – dr. Otto Warburg

Biochimistul Otto Warburg este primul savant care a descoperit cancerul, în anul 1931. Acest laureat al premiului Nobel în medicină a făcut însă o descoperire și mai importantă: cauza cancerului.

„Țesuturile canceroase sunt acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt alcaline”, spunea dr. Warburg în urmă cu câteva decenii.

Nici o boală nu se poate dezvolta într-un mediu alcalin

Dr. Otto Warburg

Dr. Otto Warburg

„Țesuturile canceroase sunt acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt alcaline”, spunea dr. Warburg în urmă cu câteva decenii. Potrivit acestui mare biolog, principala cauză a cancerului este aciditatea excesivă, sau deficiența de oxigen, care creează în corp un mediu acid, favorabil bolilor.

În ultimii ani, tot mai mulți nutriționiști și medici au început să vorbească despre importanța alcalinizării organismului în prevenirea cancerului și a altor boli cronice.

O celulă lipsită de oxigen în proporție de 35% timp de 48 de ore poate deveni canceroasă

Celulele normale au nevoie de oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen. Celulele canceroase sunt anaerobice, adică nu respiră oxigen, de aceea ele nu pot supraviețui în prezența unor niveluri mari de oxigen, cum se întâmplă într-o stare alcalină.

Dr. Warburg era convins că există o legătură importantă între pH și oxigen. Un pH mare înseamnă o concentrație mai mare de molecule de oxigen, care creează un mediu alcalin, propice menținerii celulelor sănătoase, în timp ce un pH mic înseamnă mai puțin oxigen, și un mediu acid.

pH-ul normal al corpului este situat la nivelul de 7.3. Atunci când acest nivel scade, corpul intră într-o stare acidă. Dr. Warburg a investigat metabolismul tumorilor și respirația celulelor și a descoperit că celulele canceroase se mențin și supraviețuiesc într-un pH mai mic, de circa 6.0.

Acesta a demonstrat în lucrarea sa „Metabolismul Tumorilor” că toate formele de cancer au două trăsături comune: acidoza și hipoxia (lipsa oxigenului). O persoană care suferă de acidoză are în mod neapărat un deficit de oxigen și invers.

Alimente formatoare de acid

Dr. Călin Mărginean spune că alimentele de origine vegetală induc bazicitate (alcalinitate) în corp, în timp ce carnea, produsele lactate, pâinea albă, zahărul alb și toate cerealele rafinate, dulciurile concentrate, alcoolul, murăturile, fructe necoapte bine, oțetul și alte alimente acre, produc aciditate.

Potrivit acestuia, cele mai periculoase ar fi produsele lactate, care conțin cazeină. Această substanță este considerată cea mai acidifiantă.

O listă mai cuprinzătoare a alimentelor formatoare de aciditate și a celor alcalinizante puteți găsi în acest articol.

Cum testăm nivelul pH-ului

Prin creșterea pH-ului ne putem apăra nu numai de cancer, ci și de virusuri, bacterii, fungi și boli degenerative.

Atunci când nivelul pH-ului nostru este mereu sub 7.4, sistemele corpului devin acide. Ele forțează organismul să extragă vitaminele și mineralele esențiale din organe, din oase și din dinți, pentru a neutraliza efectele acidozei.

Acidoza slăbește sistemele corpului și creează mediul perfect pentru boli grave, precum cancer, diabet, obezitate, osteoporoză, artrită, îmbătrânire prematură.

pH-ul se poate măsura cu ajutorul unor teste de urină procurate din farmacii. Mai multe informații în acest articol.

Un nivel al pH-ului situat între 4.5-6.0 arată o stare de acidoză severă, favorabilă bolilor degenerative.

Între 6.0 și 6.5 înseamnă o acidoză moderată. 7.0-7.5 înseamnă un pH optim sănătății.

Nici prea multă alcalinitate nu este bună. 7.5-9.0 înseamnă deja o alcaloză nesănătoasă.

Surse articol:
1. http://sharonglasgow.com/category/cooking-in-the-kitchen-with-sharon-glasgow/nutrition-is-for-healthier-and-longer-life/
2. http://ziaruldevalcea.ro/2015/05/26/dati-share-dr-calin-marginean-trateaza-cancerul-si-in-ultimul-stadiu/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Atita timp cit organismul nostru e sanatos printr-o serie de mecanisme se regleaza ph-ul celulelor si lichidelor din organism. In stomac e un mediu puternic acid si daca teoria dezvotarii cancerului ar fi mediu acid sar inregistra tumori la nivel de stomac in 90% . Tumorile nu apar pe tesut sau in celule sanatoase, iar la distrugerea lor duc un sir de factori. Oameni buni hai sa luptam cu radiatia, produse alimentare pline de conservanti, intarirea imunitatii, poluarea aerului si multe altele in loc sa excludem produsele lactate . Pare absurd unele teorii. Se fac bani buni pe alcalinizarea apei si alte produse care cica ar proteja de cancer, dar multi alti factori favorizanti in dezvoltarea tumorilor se neglijeaza. Trezirea oameni buni! Alegeti medicii cu cap si articole de pe internet nu se citesc la rind. E nevoie de multa medicina pentru a intelege si a selecta informatia. Multa sanatate!!!

  2. Organismul „regleaza”, cum spune doamna Zina, pana oboseste si nu mai face fata abuzurilor noastre. Carnea e gustoasa, lactatele la fel, dar platim pretul ignorantei si al neascultarii. Si eu mananc si carne si lactate, nu sunt o sfanta si stiu cat gresesc! Inca nu am reusit sa renunt definitiv. Am fost in Hong Kong si ca romanca ce eram, cautam la micul dejun lactatele. Ele lipseau cu desavarsire. Am aflat apoi de ce . Ei nu consumau asa ceva! Populatia feminina mai ales, nu consuma niciodata lactate si prin urmare nu avea probleme cu cancerul de san sau cu cel uterin, Ce dovada mai vrem? Nimeni nu ne poate obliga sa adoptam un anumit mod de viata, dar platim individual pentru ceea ce punem in gura. Eu ascult pe net toate conferintele doctorului Calin Marginean si va rog sa credeti ca habar nu am cine este acest om , dar din toate am avut de invatat! Va sfatuiesc sa cautati conferintele sale, fiindca acest doctor mi-a schimbat atitudinea fata de alimentatie si nu stiu cum as putea sa-i multumesc. Multa sanatate si haideti sa nu ne mai jignim si sa ne ajutam cu sfaturi utile!

  3. A spus cineva, că nu a văzut nici un vițel să moară de cancer, normal, dacă ar fi avut și puțin creier și-ar fi dat seama că, omul este singurul animal care consumă lapte, lactate, de când se naște, până moare, așa că, fiecare după gândirea lui!

  4. Antonio Salcudean

    Am parcării și practic cu plăcere cele spuse de Dr.. Otto Warburg .Într-adevăr are dreptate.Cine îl ascultă și face cele enumerate mai sus garantat ajunge la vârste înaintea 80- 100 de ani în deplinătatea facultăților mintale și mai activi ca mulți dintre oamenii mai tineri .
    Am întâlnit astfel de oamenii și au o energie ieșită din comun și totuși asta ar trebui să fie prezent la ordinea zile în fiecare dintre noi.
    La comentarii am văzut doar plângeri dar la nici una din persoanele care își bate gura degeaba nu am văzut vreun premiul Nobel sau vreun bunic să bată toba și după 80 de ani zilnic.
    Așa că vorba lui tata:Ciocul mic și practicați apoi vorbiți.
    Fapte nu vorbe și veți înțelege ideea și conceptul.
    Când realizezi că poți merge 30Km pe zi fără să obosești și multe alte benefici.Stai și plângeți de milă în loc să făci ceva pentru binele tău.
    Referitor la apa ionizată doar o singură companie din lume are ISO 13485 în rest sunt acolo puse de încurcă lume la fel ca toate celelalte produse ce le găsești în supermarketuri.Multe sunt și putine sunt folositoare.
    Cine devine conștient de lucrurile aceasta va avea o viață lungă , sănătoasă și frumoasă.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.