Medicament de casă pentru INFECȚIILE STREPTOCOCICE în gât

Am găsit această rețetă pe un site în care sunt prezentate mai multe tratamente naturiste pe bază de miere pentru diferite afecțiuni.

Autoarea acestei rețete a folosit mierea de albine în combinație cu ceapă și cimbru pentru tratarea băiețelului ei care suferea de infecții bacteriene. Acesta avea scarlatină și streptococ în gât.

Tratament Naturist Streptococ în Gât

Iată rețeta:

Ingrediente

• 2 cepe medii
• 7-8 lingurițe de miere
• câteva picături de ulei esențial de cimbru pentru uz intern

Preparare

Ceapa roșie este mult mai bogată în antioxidanți decât ceapa albă, de aceea ar fi ideal să folosiți ceapă roșie la acest remediu. Curățați cepele de coajă, tăiați-le cubulețe și puneți-le într-un bol adânc sau într-un borcan. Adăugați peste ele miere, cât să le acopere. Lăsați borcanul să stea în frigider câteva ore, sau peste noapte.

În acest timp, ceapa se va macera și va lăsa sucul vindecător în miere. Veți obține astfel un sirop de ceapă concentrat. Îndepărtați bucățile de ceapă din sirop și adăugați uleiul esențial de cimbru.

Autoarea acestui remediu spune că este foarte eficient în reducerea simptomelor de scarlatină dar și a durerilor în gât.

Cimbrul este una din cele mai puternice plante împotriva microbilor și bacteriilor rezistente. Are proprietăți bactericide, antiseptice, expectorante și tonice.

Uleiul esențial de cimbru este eficient împotriva mai multor tipuri de infecții bacteriene, în special a celor respiratorii, digestive, genitale, intestinale, renale și cutanate. Inhibă creșterea bacteriilor în exteriorul și în interiorul corpului.

Datorită efectelor sale expectorante, ajută la tratarea infecțiilor care cauzează tuse și răceli și la eliminarea congestiei.

În plus, acesta întărește sistemul imunitar, nervos, cardiovascular și digestiv.

Persoanele care suferă de tuse de mai mult timp, pot încerca acest remediu, deoarece uleiul esențial de cimbru poate trata infecțiile de la nivelul pieptului (plămâni, bronhii, laringe și faringe) și stopa tusea.

Atenție! Când cumpărați ulei esențial de cimbru, cereți unul pentru uz intern. La unele persoane, acesta poate duce la creșterea tensiunii arteriale. Citiți cu atenție prospectul înainte de administrarea internă.

Surse articol:
1. http://healthywithhoney.com/lemon-garlic-honey-for-colds-and-immunity/
2. https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/thyme-essential-oil.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.