MIEREA cu LĂMÂIE și USTUROI crește APĂRAREA naturală a organismului la RĂCELI, INFECȚII și diferite BOLI

Mierea este unul din cele mai vechi alimente folosite în scop medicinal. Popoarele antice – egiptenii, asirienii, chinezii, grecii și romanii foloseau mierea acum câteva mii de ani pentru tratarea rănilor și a bolilor intestinale.

De-a lungul timpului, oamenii au observat că mierea ajută la vindecarea bolilor de ficat, a afecțiunilor cardiovasculare și a celor gastrointestinale.

Miere cu Lămâie și Usturoi

Miere cu Lămâie și Usturoi

Cercetările moderne au scos la iveală proprietățile antibacteriene remarcabile ale mierii, care s-a dovedit eficientă împotriva unei game variate de microorganisme (Salmonella, E. coli, Shigella, Helicobacter pylori etc).

Studiile de laborator au arătat că mierea conține circa 200 de substanțe cu efecte terapeutice: flavonoide (apigenină, kaempferol, quercetină, hesperetină), acizi fenolici (acid elagic, cafeic, cumaric și ferulic), acid ascorbic, tocoferoli, aminoacizi, vitamine, minerale și enzime.

Mierea de albine are activități antiinflamatoare, imunostimulatoare, cardioprotectoare și antineoplazice.

Usturoiul, la rândul lui, este un aliment cu efecte medicinale puternice. Vracii chinezi și indieni foloseau usturoiul cu mii de ani în urmă pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, digestive și infecțioase, inclusiv lepra.

Avicenna recomanda usturoiul persoanelor cu artrită, dureri de dinți, tuse cronică, infecții parazitare, constipație, mușcături de insecte și șerpi, boli ginecologice. Îl folosea inclusiv ca antibiotic în bolile infecțioase.

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Albert Einstein de la Universitatea Yeshiva din Bronx, New York, citează proprietățile antimicrobiene, cardiovasculare și anticancerigene ale usturoiului.

Acesta s-a dovedit deosebit de util în scăderea riscului de boli cardiovasculare. consumul de usturoi combate tumorile, cancerul, infecțiile, obezitatea și diabetul.

Majoritatea beneficiilor usturoiului se datorează compușilor sulfuroși, de tipul alicinei. Aceștia reduc grăsimile din sânge (colesterolul, trigliceridele) și tensiunea arterială.

Un mod eficient de a spori eficiența acestor două medicamente naturale puternice este să le combinăm și să le consumăm o dată. Dacă vom adăuga și lămâie, preparatul va fi și mai puternic împotriva infecțiilor și afecțiunilor care apar pe fondul unei imunități scăzute.

Iată o rețetă foarte populară care crește apărarea naturală a organismului împotriva bolilor.

Miere cu lămâie și usturoi – rețetă

Ingrediente

• 5-6 căței de usturoi
• 5-6 linguri de miere
• 2-3 lămâi

Preparare

Mixați lămâia decojită și cățeii de usturoi curățați de coajă cu ajutorul unui robot sau blender. Transferați pasta obținută într-un borcănel de sticlă. Adăugați mierea de albine, și amestecați bine, până rezultă o pastă omogenă.

Dacă vi se pare prea iute sau acră, mai adăugați miere, după gust. Se poate lua câte 1 linguriță, de 2 ori pe zi.

Contraindicații și precauții

Usturoiul subțiază sângele, de aceea nu trebuie consumat de persoanele care iau medicamente anticoagulante. Trebuie evitat consumul de usturoi cu 2 săptămâni de o operație, pentru a preveni riscul de sângerări.

Mierea de albine este contraindicată copiilor sub 2 ani și persoanelor alergice la produsele apicole.

Surse articole:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3758027/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16035690
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4103721/
4. http://healthywithhoney.com/lemon-garlic-honey-for-colds-and-immunity/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.