MIERE cu NUCI și LĂMÂIE – remediu natural pentru persoanele ANEMICE și OBOSITE

Nucile sunt atât de bogate în substanțe nutritive încât pot fi consumate în locul mâncărurilor sofisticate. Conțin proteine, minerale și grăsimi sănătoase (precum Omega-3).

Sunt indicate în alimentația persoanelor anemice, astenice, slăbite sau obosite fizic sau intelectual, copiilor cu tulburări de creștere sau probleme de dezvoltare, vârstnicilor și femeilor.

Miere cu Nuci și Lămâie

Miere cu Nuci și Lămâie

Nucile și uleiul de nuci sunt recomandate și persoanelor cu un nivel mare de colesterol sau cu risc cardiac, celor care au probleme cu memoria și cu învățarea și celor care suferă de tulburări nervoase, reumatism sau gută.

Miere, nucă și lămâie – rețetă

Umpleți un borcan cu miere de albine pe jumătate. Stoarceți sucul de lămâie cu ajutorul storcătorului manual (rozetă) și adăugați-l peste miere. Amestecați până la incorporare.

Adăugați apoi miezul de nucă și amestecați bine, până la omogenizare.
Miezul de nucă se poate măcina fin sau zdrobi grosier, în funcție de preferință. Dacă aveți o dantură mai șubredă, măcinați nucile fin, pentru a obține o pastă cremoasă, mai ușor de consumat.

Dacă borcanul nu s-a umplut, mai adăugați miere. Nuca și mierea se folosesc de regulă în cantități egale.

Se poate consuma câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Pasta obținută se poate servi și ca pastă tartinabilă, pe felii de pâine prăjită, pe biscuiți de casă sau ca umplutură pentru clătite și alte prăjituri.

Se poate folosi orice tip de miere, însă cea mai bună este mierea polifloră. Mierea de rapiță este mai cremoasă, asemănătoare unui șerbet.

Puteți folosi mai mult suc de lămâie, după cât poate suporta fiecare. Sucul de lămâie este foarte sănătos și bogată în vitamina C, care ajută la absorbția fierului din nuci și alte alimente.

Acest preparat fortifiant este cunoscut din vechime. Nucile sunt foarte hrănitoare, și conțin multe minerale, inclusiv fier. Cu toate acestea, unii experți susțin că nucile (și alte semințe și cereale) conțin acid fitic, un compus care inhibă absorbția fierului în corp.

Pentru a reduce nivelul acestei substanțe, nucile se pot lăsa la înmuiat în apă peste noapte, se pot lăsa la încolțit sau se pot rumeni ușor în cuptor.

Surse articol:
1. http://healthywithhoney.com/honey-and-walnuts-health-benefits-treat-anemia-stomach-ulcers-high-blood-pressure-and-make-a-reliable-aphrodisiac/
2. http://www.dailyiron.net/walnuts/
3. http://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/93949/miere-cu-nuca-macinata-medicament-natural-pentru-toata-familia/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]