Sos de GHIMBIR și USTUROI – rețeta unui medicament puternic

Condimentele și mirodeniile cu gust intens au proprietăți terapeutice remarcabile, de aceea este bine să le folosim cât mai des în alimentație. Mai ales în sezonul rece, acestea sunt o armă puternică împotriva răcelilor și a unei game variate de boli.

Combinația dintre ghimbir și usturoi este foarte puternică din punct de vedere medicinal. Atât usturoiul, cât și ghimbirul au efecte tonice extraordinare asupra organismului. Însă acestea trebuie consumate în stare crudă.

Pastă de Usturoi și Ghimbir

Pastă de Usturoi și Ghimbir

Usturoiul este și antibacterian, și antiviral și antifungic, ceea ce îl face extrem de eficient împotriva infecțiilor, inclusiv a celor cauzate de virusuri puternice și bacterii rezistente la antibiotice.

Dr. Andrew Weil spune că usturoiul este unul din cele mai bune remedii de casă pentru răceală. Aceasta poate fi rapid alungată cu câțiva căței de usturoi cruzi, consumați la primele simptome.

Cercetările recente au arătat că usturoiul susține sănătatea sistemului cardiovascular prin mai multe acțiuni: ajută la subțierea sângelui, la stimularea circulației, la scăderea nivelului tensiunii arteriale și a grăsimilor din sânge (colesterol și trigliceride).

În plus, usturoiul are proprietăți anticancerigene și conține foarte mulți compuși sulfurici cu o acțiune antiinflamatoare notabilă. Studiile au asociat consumul de usturoi cu combaterea mai multor tipuri de cancere.

Rădăcina de ghimbir este pentru indieni, asiatici și arabi ceea ce este usturoiul pentru noi. Este deosebit de bun pentru tratarea problemelor de natură digestivă (greață, vomă, rău de mișcare, indigestie, stomac deranjat). Are proprietăți antiinflamatoare, analgezice, antireumatice, antiartritice și antitumorale puternice.

Ghimbirul are efecte foarte bune asupra aparatului respirator. Reduce acumularea de toxine de la nivelul plămânilor și a sinusurilor. Desfundă nasul, calmează durerile în gât, promovează transpirația și accelerează vindecarea.

Sos de usturoi și ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 100 g de ghimbir
• 20 de căței de usturoi
• ½ lingură de ulei
• ½ linguriță de sare
• pătrunjel verde, după gust
• opțional: 1 linguriță de turmeric

Preparare

Mixați rădăcina de ghimbir și cățeii de usturoi curățați de coajă în blender, împreună cu celelalte ingrediente, până obțineți o pastă fină și cremoasă. Uleiul se adaugă spre final.

Dacă nu aveți un robot de bucătărie în casă, puteți prepara acest sos manual, zdrobind ingredientele în mojar, cu un pistil, amestecând până se leagă ca un sos, asemănător maionezei.

Păstrați sosul într-un borcan, la frigider. Trebuie consumat în maxim 3 zile, pentru a nu exista riscul de botulism.

Turmericul are proprietăți antiinflamatoare, anticancerigene și antibacteriene, și îi dă acestui sos o nuanță aurie, asemănătoare maionezei.

Sosul poate fi consumat ca atare, pe pâine, ca medicament, sau poate fi servit pe lângă diferite salate sau preparate.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.