1 linguriță de TURMERIC pe zi combate DEPRESIA, CANCERUL și ALERGIILE

Turmericul este un condiment înrudit cu ghimbirul, originar din regiunile Indiei și Asiei. Deși la noi nu se găsește sub formă de rădăcină, este disponibil în supermarketuri și în magazinele naturiste sub formă de pulbere.

Spre deosebire de ghimbir, nu este iute. Are o aromă blândă, plăcută. Datorită culorii sale galbene intense, poate fi folosit la colorarea naturală a aluaturilor (de pâine, cozonac, clătite etc), a maionezei vegetale, a sosurilor și a altor mâncăruri.

Turmeric

Turmeric

Pe lângă faptul că dă preparatelor o nuanță aurie deosebită, turmericul este foarte sănătos, și merită folosit mai des în dietă.

Are pproprietăți terapeutice uimitoare

Oamenii de știință îl consideră un super-aliment, datorită efectelor sale terapeutice remarcabile. Beneficiile sale se datorează unui compus activ numit curcumină, un polifenol cu proprietăți antiinflamatoare puternice, antitumorale, antimutagene, antimicrobiene, antiseptice, hepatoprotectoare, cardioprotectoare, anti-artritice, hipoglicemiante, anti-amiloide și antioxidante.

În ce boli este utilizat turmericul

Sutele de studii realizate pe turmeric au dovedit eficiența sa în prevenirea și tratarea unor boli cronice, precum cancer, boli degenerative, inflamații interne, boli autoimune, diabet, obezitate, depresie, Alzheimer, sau afecțiuni cardiovasculare.

Potrivit NaturalNews, 1 linguriță de turmeric pe zi poate ajuta la combaterea depresiei, a cancerului și a alergiilor. Dr. Michael Mosley și colegii săi au realizat un studiu pe 100 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani. O parte din participanți au primit câte 1 linguriță de turmeric pe zi, sub forma unei capsule de 3.2 mg.

După 6 săptămâni, analizele de sânge au arătat modificări importante a genei asociate cu cancerul, depresiei și alergiilor (precum astmul). Rezultatele au fost uimitoare: turmericul are capacitatea de a reseta componente importante din software-ul genelor noastre.

Un studiu realizat la Departamentul de Farmacologie de la Colegiul Medicale Guvernamental din India ne oferă dovezi clinice referitoare la faptul că turmericul este eficient și sigur pentru pacienții cu depresie majoră, idei de suicid și alte tulburări psihotice.

Cercetătorii de la Colegiul Medical din Wisconsin – Diviziunea de Alergie și Imunologie au arătat că turmericul are proprietăți antialergice. Curcumina inhibă eliberarea histaminei din celulele mastocite în timpul reacțiilor alergice sau inflamatorii.

Datorită efectelor imunomodulatoare, curcumina ameliorează alergii precum astmul. Potrivit cercetătorilor coreeni, turmericul reduce inclusiv simptomele de alergie alimentară și dermatită atopică.

Turmericul combate cancerul prin mai multe mijloace: inhibă proliferarea celulelor cancerigene, induce apoptoza (moartea programată a celulelor), inhibă carcinogenitatea prin modularea ciclului celular și inhibă citokinele pro-inflamatoare.

Oamenii de știință de la Universitatea Națională Kyungpook din Coreea menționează câteva studii care au arătat că turmericul are efecte protectoare împotriva cancerului gastrointestinal, genito-urinar, ginecologic, hematologic, pulmonar, cerebral, mamar și osos.

Surse articol:
1. http://www.naturalnews.com/055407_turmeric_preventing_cancer_depression.html
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23832433
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18398870
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26342520
5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92752/
6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23303705

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Este foarte sănătos dar pulberea este cam gretoasa eu iau pastile plafar 😊

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.