„MIEREA de CĂTINĂ” – stimulent INTELECTUAL, tonic IMUNITAR și CARDIAC, antidot pentru CANCER și STRES

Fructele de cătină în combinație cu miere de albine dau naștere unui medicament 100% natural, cu efecte revitalizante, energizante și curative deosebite.

Fioterapeuții numesc acest preparat „miere de cătină”, deoarece mierea preia toate substanțele vindecătoare din boabele de cătină și se transformă într-un nectar cu un potențial medicinal excepțional.

Miere de Cătină

Miere de Cătină

Se pot folosi fructe de cătină proaspete sau uscate. Există mai multe moduri de preparare. Boabele de cătină se pot pune întregi la macerat în miere, sau se pot zdrobi (manual, în robot sau prin centrifugare). După separarea semințelor, cătina zdrobită se combină cu o cantitate egală cu miere.

Este bună orice miere, însă cea mai indicată este mierea polifloră.

Administrare și indicații terapeutice

Amestecul se păstrează în borcane de sticlă, închise ermetic, la frigider. Se ia în fiecare zi câte 1 linguriță, de 1-3 ori pe zi. Efectele benefice asupra organismului sunt nenumărate:

– avitaminoză
– lipsă de minerale
– convalescență
– rezistență scăzută la boli și infecții
– eforturi intelectuale și fizice mari
– dependență de alcool și cafea
– diaree, ulcer stomacal
– colită, enetercolită ciroză hepatică
– colesterol mare
– afecțiuni cardiovasculare
– tulburări de circulație
– obezitate
– dureri
– osteoporoză
– hemoragii
– cataractă
– pietre urinare
– gută
– prostatită cronică
– răni, dermatită atopică
– căderea părului, chelie
– sterilitate

Cătina albă este un izvor de substanțe care hrănesc, vindecă, repară, regenerează, tonifică și apără organismul. Este apreciată pentru efectele imunomodulatoare și pentru conținutul bogat în vitaminele A, B1, B12, C, E, K și P, flavonoide, licopen, quercetină, carotenoide și fitosteroli.

Valoarea ei terapeutică și profilactică se datorează bogăției de antioxidanți pe care îi conține, care ajută în terapia cancerului, în combaterea inflamațiilor cronice și a bolilor cardiovasculare, în procesul de vindecare și protejarea împotriva bolilor de ficat și a radiațiilor.

Surse articol:

1. http://ziarullumina.ro/o-farmacie-intr-o-planta-catina-alba-38533.html
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3317027/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Delicioasa 😊👍👍

  2. Catina e buna proaspata toamna …..frulata

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.