MIERE cu SCORȚIȘOARĂ – o rețetă care ajută la îmbunătățirea ATENȚIEI și a MEMORIEI

Scorțișoara este o mirodenie cu efecte „stimulatoare” nu numai asupra preparatelor culinare – în sensul că le dă o savoare deosebită, – ci și asupra creierului, minții și psihicului.

Acest ingredient banal din bucătăria noastră este considerat de oamenii de știință o plantă cu puteri mistice. Utilizările ei culinare și terapeutice datează încă din anii 2.800 î.Hr.

Miere cu Scorțișoară

Miere cu Scorțișoară

Datorită parfumului și aromei sale exotice puternice, strămoșii noștri o foloseau în diferite scopuri: ungere și îmbălsămare, tratarea afecțiunilor respiratorii și digestive.

În medicina alternativă, scorțișoara este prețuită datorită efectelor sale antidiabetice, antioxidante, antiinflamatoare, analgezice, anti-reumatice, anti-microbiene și anticancerigene.

Studiile recente au arătat că această mirodenie are un potențial curativ și profilactic în boli grave, precum Parkinson, diabet, afecțiuni ale sângelui și ale creierului.

Preparare și mod de administrare

Pentru efectul stimulator asupra creierului, îmbunătățirea atenției și a capacității de memorare, stimularea creativității și a capacității de analiză, scorțișoara măcinată se poate combina cu miere de albine. Astfel se obține un preparat dulce, aromat și ușor de consumat.

Rețeta este simplă. Se amestecă 2 lingurițe de pudră de scorțișoară Ceylon cu 4 linguri de miere de albine, până la omogenizare. Pasta rezultată se consumă pe parcursul întregii zile, preferabil înainte de mesele principale.

Are efecte energizante și întineritoare, antidepresive și anti-astenice. Scorțișoara este bogată în uleiuri volatile, care acționează pozitiv la nivel psihic și emoțional. Aroma ei deosebită induce o stare de relaxare și optimism, de confort psihic și bună-dispoziție.

Pentru a spori efectele benefice asupra creierului, puteți adăuga la această combinație miez de nucă și busuioc. O rețetă foarte bună în acest sens puteți găsi în acest articol.

Contraindicații și atenționări importante

Acest remediu nu este recomandat copiilor sub 2 ani, persoanelor cu alergii, femeilor gravide și celor care nu au voie să consume sub nici o formă condimente.

Atenție, este foarte important să folosiți scorțișoara indiană, și nu scorțișoară chinezească. Scorțișoara indiană se numește Cinnamonum zeylanicum, iar cea chinezească se numește Cinnamonum cassia. Cea de origine chinezească nici măcar nu este scorțișoară adevărată. Aceasta conține o cantitate mai mare de cumarină, o substanță cu un potențial toxic sau iritativ pentru ficat și stomac.

De asemenea, este bine să procurați scorțișoara din magazine specializate, pentru a vă asigura că produsul este bio, natural, fără aditivi care pot fi periculoși pentru sănătate.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4466762/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.